Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

afwisselend gebruik heden en flashbacks

Ik ben een verhaal aan het schrijven waarin flashbacks redelijk belangrijk zijn voor de spanning in het verhaal. Nu ben ik alleen bang dat als ik teveel flashbacks gebruik ik de snelheid uit het verhaal haal. En bij te weinig het verhaal onduidelijk maak. Nu dacht ik het verhaal in 'twee delen' te schrijven; eerst het eigenlijke verhaal en dan het flashback verhaal. Zijn er mensen die dit ook gedaan hebben en wat is jullie ervaring of is deze manier af te raden?

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo'n constructie heb ik ook bij mijn Nanowrimo-verhaal (dat nu op zijn gat ligt). Ik heb gemerkt (bij een ander verhaal) dat te korte stukjes die elkaar afwisselen achter elkaar niet fijn lezen, dus ik was van plan om, wanneer het Nanowrimo-verhaal af is, de flashbacks en de stukjes in het heden langer te maken, zodat het minder zou irriteren om al die flashbacks tussen het heden te lezen. Zoiets was ik tenminste van plan. Misschien dat iemand anders je beter kan helpen.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik 'weef' ook door elk hoofdstuk een flashback door mijn verhaal, waarbij de hoofdpersoon steeds ouder wordt. Ik denk als de flashbacks maar interessant genoeg zijn om te lezen het niet echt uitmaakt.. Vind het wel best lastig voor mezelf en soms ben ik voor mijn gevoel meer bezig met puzzelen dan met schrijven.. ;P

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In mijn boek komen ook flashbacks voor die belangrijk zijn voor het heden. Ben er nog niet uit of ik ze er tussendoor gooi of netjes in een hoofdstuk stop. Ik vind het lastig... Ik heb er zelf ook over gedacht om het als twee verhalen achter elkaar te schrijven, maar dat vind ik persoonlijk (in elk geval voor mijn boek) minder mooi.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bij mijn jeugdroman is het vrij duidelijk afgescheiden in hoofdstukken. Telkens per twee of drie hoofdstukken gegroepeerd heden vs. verleden.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik probeer de flashbacks ook in aparte hoofdstukken te stoppen en kort te houden, mijn ervaring vanuit andere boeken is dat die stukken me nooit zo boeien. Dat is dan ook mijn probleem; ik ben over de flasback hoofdstukken niet zo tevreden. Het is informatie die gegeven moet worden, maar het ziet er niet goed uit.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb geen ervaring met fictie - nog niet, maar zou het een idee kunnen zijn de flashbacks in cursieve tekstblokken tussen je verhaal te plaatsen? Dan is er m.i. geen verwarring over de status (heden of verleden).