Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Woorden die je standaard verkeerd typt

Op AMK hadden we het er al even over: woorden die je standaard verkeerd typt. Ik heb er een stelletje: Boeven ipv boven Realtie ipv relatie Keueken ipv keuken

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mesnen ipv mensen,kidneren en iedreen ipv iedereen. Ik begrijp niet waarom dat zo hardnekkig is. Bij iedreen kan ik me iets voorstellen, vanwege sneller denken dan tikken maar het omdraaien van letters en dat vol blijven houden, er moet dan toch ergens een kronkel in het brein zitten? Anoukboek, ik vond die boeven van jou wel logisch omdat dat het onderwerp van gesprek was. Mooi gevonden ook, ik ga naar boeven..... Zo'n spellingscontrole is ook een raar ding want de eerste iedreen heeft een rode kringel onder de buik, de tweede al niet meer. Zo schep je je eigen taal.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mesnen heb ik ook vaak, maar dat is niet zo raar, want die letters zitten dicht bij elkaar, dus die vinger van de linkerhand is dan al eerder bij de s, dan de andere vinger bij de n is beland. Denk ik.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Moemtn ipv moment. Ik wist even niet meer hoe ik het schreef. Heb op gevoel getypt en ja hoor, daar was ´ie weer.

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb er drie! onafhaneklijk geweoon en (dat is komiek?) Echtgenooit. En dit is nota bene mijn tweede al....

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Had ik ook wel gewild, een man die zelf bevalt. Ik maak van kleuter altijd keutel. Alle voorbeelden komen me zeer bekend voor.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
ik schrijf vaak resitijd voor reistijd. Een vriendin van mevrouw Corson heet toevallig Resi :o, dus dat leidt weleens tot opgetrokken wenkbrauwen. Maar ik heb er wat op gevonden. In Word kun je bij autocorrectie zo'n verkeerd woord opgeven en dan het goede erachter zetten. Terwijl je typt wordt dan het foute woord razendsnel door het goede woord vervangen. Dat werkt natuurlijk alleen als het foute woord niet ook een goede betekenis kan hebben. Verder type ik heel vaak ch voor g, terwijl ik best weet dat het fout is. Zo ook met d's en t's. Op de een of andere manier gaat dat vaak verkeerd omdat ik blind typ denk ik. Dat betekent in mijn geval dat ik alleen naar het toetsenbord zit te staren en niet naar het scherm. Dat leidt er dan toe dat ik de gekste fouten maak. meestal haal ik die fouten eruit door het nog eens rustig over te lezen, maar soms slipt er iets tussendoor. Hier hebben we dan gelukkig Ellabella nog, in het echte leven ...

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Grootste probleem: de spatie op de verkeerde plek bij de kleine woordjes. Ik schreef net 'da tik' en 'me teen' in één zin. Vaak 'voel' ik al da thet mis gaat (typ blind), en dan kij kik: inderdaad. Louise

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
werled ipv wereld chaufferu ipv chauffeur tijdschrijft ipv tijdschrift Het gekke is dat ik schrijvend met een pen ook dit soort fouten maak. Jullie ook?

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, logisch toch? Wat ik overigens leuk vind, is mensen op het verkeerde spoor zetten, zodat ze daar niet meer af geraken! Mijn schoonzus verhuisde, naar de Zwaluwstraat. Ik vertelde haar dat ik zoveel moeite had met de straat: Kattestraat en dat ik steeds 'kattestaart' typte. :D ... need I say more? :D Het lukt haar tot op de dag van vandaag nog steeds niet om het in één keer goed te doen.