Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Samenwerking illustrators en schrijvers - wie doet er mee?

Als uitgever en auteur van een paar online (hobby)cursussen Tekenen weet ik dat mijn studenten veel tekentalent in huis hebben, maar bieden we te weinig (oefen)verhalen in te weinig smaken aan. Op schrijvenonline zag ik dat auteurs hetzelfde probleem hebben, maar dan omgekeerd: veel tekst, maar weinig plaatjes. Een betere reden om samen te werken ken ik niet. Het gaat hierom: Studenten die in de Vervolgcursus Tekenen een of meer lessen Illustratief tekenen volgen, kunnen hun tekentalent alleen ontwikkelen door veel illustraties bij verhalen, boeken of artikelen te maken. Het idee. Als mijn studenten een column , kort verhaal , kinderverhaal of gedicht van je mogen gebruiken om illustraties bij te maken zijn we al een heel eind op weg naar - in marketingtermen - een “win-win situatie”: - onze cursisten zijn blij dat ze eindelijk leuke verhalen mogen illustreren, - jij bent blij met de extra aandacht voor je werk ( 11.000 unieke bezoekers per maand op onze site) - wij zijn blij omdat onze cursisten en jij dat zijn. Hoe wil jij die illustratie hebben? Het allermooiste is, als je bij de schrijfsels die je voor de lesopdrachten vrij geeft, in het kort jouw wensen met betrekking tot de illustraties verwoord. Onze studenten krijgen dan al een beetje een idee hoe het is om gebonden aan een opdracht te werken. Bovendien is er een reële kans, dat je zomaar ineens de perfecte illustrator voor je nieuwe ontdekt . Meer aandacht voor je werk We willen de ingezonden illustraties in een (nieuwe) rubriek op onze website tentoon stellen. Gekoppeld aan een korte inhoud van het bijbehorende verhaal en een link naar je gepubliceerde werken. Demo. Hoe een en ander kan werken, heb ik in een demo gezet. (Met dank aan Zjors en Sureya; zij doen hier al mee). Als jehier klikt opent een (demo) PDF, die een pagina uit een van de lessen zou kunnen zijn. Klik daar verder alsof je een cursist bent. Goed idee? Mail me even ( charles@degelderseschool.nl) of ik werk van je aan mijn studenten mag aanbieden. En welk werk.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk dat het project een beetje boven zijn hoofd gegroeid is, Sureya, en dat de communicatie daardoor spaak liep. Charles is erg vriendelijk en altijd bereidt tot het zoeken naar een oplossing. Heel benaderbaar. Daarom vond ik het ook zo opvallend dat we ineens niets meer hoorden. Ik was toch een beetje bang dat de teksten ineens op een spooksite zouden blijken te staan, waar niemand ze meer beheert of bewaakt. Daar houd ik niet van :ninja: .

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kreeg netjes binnen de dag bericht van hem, ik denk dat je gelijk hebt Ceridwen, dat het hem een beetje boven het hoofd begon te groeien.

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Het schoot mij laatst ook al te binnen dat ik hier in geen tijden meer iets van gehoord heb. Ik zat er al over te denken wat ik ermee wil. Het maar gewoon zo laten of toch weg laten halen. Deze Charles is inderdaad een vriendelijke, nette, bereidwillige man, dus van kwaad spel ben ik verder geen moment uitgegaan. Maar ja, een dode mus, waar verder niet veel mee gebeurt, wat moet je er dan nog precies mee?

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Inderdaad, ook ik heb niets meer vernomen. Als ik op mijn eigen naam google, is mijn verhaal voor iedereen leesbaar en dat was niet de afspraak; onze verhalen zouden op een afgesloten deel van de site komen. Dus, Charles, als je dit leest: wil je mijn verhaal verwijderen? Jammer dat er nooit een tekening uit is gekomen, het was een leuk idee.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Met betrekking tot het project, waar mee De Gelderse School in 2008 is begonnen: Sorry, dat ik al een hele tijd niets meer heb laten horen. Geen belangstelling meer? Of het is me boven het hoofd gegroeid? Nee. De resultaten –het aantal mensen die intekenden op deze mogelijkheid- zijn wat tegen gevallen. In het begin liep het best behoorlijk, maar sinds ongeveer een half jaar wordt er nog maar weinig gereageerd op onze “minicursus illustreren”. Waarschijnlijk heeft de kredietcrisis – waardoor het aantal cursisten van De Gelderse School sterk daalde- hiermee te maken. Ik wil dit project de komende tijd (vanaf half maart) nieuw leven inblazen. Onze website wordt volgende week geheel vernieuwd. De Auteurssectie werd beveiligd met wachtwoorden. Dat werkt, maar de zoekrobots van Google kijken daar over heen en zo konden enkele pagina’s toch met wat googelen geopend worden. Er zijn maatregelen genomen, zodat ook de zoekmachines de pagina’s niet vinden. Je krijgt, als je nu probeert om de Auteurssectie in te komen, een melding dat de toegang op de server verboden is. De enige pagina’s die nu nog publiekelijk toegankelijk zijn, zijn de demo-pagina’s. Zodra de nieuwe website volledig in werking is – er wordt stapsgewijs inhoud van de “oude”naar de nieuwe site overgebracht- zullen cursisten via een nieuw gesloten systeem de beschikbare teksten kunnen downloaden. Ik meld mij op Schrijvenonline.org rond 15 maart. Charles van den Berg

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Charles, Leuk weer iets van je te horen. Ik denk dat je aardig wat mensen bereid kan vinden om je eventueel te helpen met enige werkzaamheden waar je niet aan toekomt. Dus zeg het maar. Vrijwilligers hier?.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik gooi dit topic even omhoog om te peilen of anderen mijn verhaal herkennen. Omdat ik niets meer van Charles hoorde, zelfs niet op verzoeken om dan tenminste mijn persoonlijke informatie te updaten, heb ik verzocht mijn verhalen en foto van de website te halen. Geen enkele reactie. Weet iemand meer?