Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Boeken met het perspectief vanuit een dier

3 november 2009 - 14:03
Ik ben op zoek naar kinderboeken met het perspectief vanuit een dier. Ik ga over een paar weken naar Nederland en wil ze dan gaan kopen/lenen om te bestuderen. Zjors wist dat er bij de boekpresentatie een moet staan over een paard, maar ik kan die niet vinden. Ik ken nu: Waterschapsheuvel (valt daar volgens mij ook onder) Kaat Vrancken - Cheffie bijt door en Cheffie is de baas (ook via Zjors) Wie weet er meer

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2009 - 14:30
schreef Midas Dekker niet veel boeken over dieren? Toch ook kinderboeken?? Ik weet niet of hij het dier als perspectief had, maar daar is makkelijk achter te komen ;)

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2009 - 15:52
Reinaert de Vos (ofzo) Maar dat is geen kinderboek volgens mij... Edit: Oh! Ik weet ook nog een trilogie geschreven vanuit eenhoorns. (Fantasy) schrijfster is Meredith Ann Pierce, de serie heet de Vuurbrenger trilogie.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2009 - 15:47
Jack London's White Fang / Wittand is ook vanuit het perspectief van een dier geschreven - als ik het me goed herinner.

Lid sinds

19 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
3 november 2009 - 16:07
Waterschapsheuvel en Animal Farm zijn niet echt kinderboeken toch? Anton Koolhaas heeft ook wel een aantal boeken met een grote rol voor dieren geschreven. Sommigen ook vanuit dierenperspectief.

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2009 - 16:16
Waterschapsheuvel en Animal Farm zijn niet echt kinderboeken toch?
Nee, Animal Farm zeker niet! Pittah de grijze wolf - Jack London.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2009 - 17:22
DeEllis, Jommeke heeft me ooit eens een prachtig verhaal gestuurd dat zij heeft geschreven uit het perspectief van een kat. Waag er eens een Pbtje aan.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2009 - 18:41
Goed idee Pluis, maar ik heb nu drie boeken tweedehands gevonden en die komen mijn kant uit. Ik denk dat ik even vooruit kan. Ik heb ze nodig om een goed idee te krijgen hoe je acceptabel schrijft vanuit het perspectief van een dier om een oud idee van me goed uit te kunnen werken. De titels die ik bestelde zijn ook nog eens van goede uitgevers, waar alleen de betere schrijvers zitten. Dat moet gaan lukken zo. :D

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 november 2009 - 20:17
De schappen van Glennkill van Leonie Swann (erg leuk boek over een kudde schapen die de moord op hun herder trachten op te lossen). Járen geleden ook nog eens een boek gelezen vanuit het perspectief van een kat. Ben de titel even kwijt, maar het staat nog op zolder. *gaat even kijken* Gevonden. Het heet 'Solo's zwerftocht' en is geschreven door Joy Smith Aiken. Lang geleden dat ik het gelezen heb. Korte impressie van de achterflap:Solo's zwerftocht is een schitterend en ontroerend verhaal, een heldensaga uit de kattenwereld, vol spanning, romantiek en gevaar, geschreven in de traditie van het wereldberoemde Waterschapsheuvel.' Ik heb het boek zeker twee keer gelezen, dus ik denk dat ik het wel een goed boek vond :-) Succes.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2009 - 14:18
Om 8 uur bij de Ark, van Ulrich Hub & Jörg Mühle. Geschreven vanuit het perspectief van drie pinguïns. Erg grappig en verrassend.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2009 - 15:47
Ja! Die van die schapen! Ik was het helemaal vergeten, iemand heeft me daar al eens eerder op gewezen. Moet een geweldig boek zijn. Die van die kat lijkt me ook wel wat. Past goed bij wat ik van plan ben. De setting van Pinguins lijkt me ook leuk, maar past minder bij wat ik zoek. Ik ga weer zoeken op het web of ik ze ergens voor een prikkie kan vinden. Heerlijk het web af struinen op deze regenachtige dag.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2009 - 20:07
@De Ellis. Je mag ze beiden van me lenen als je wilt. De schapen van... heb ik in Bookazine-versie (tijdschriftvorm) en Solo's zwerftocht is een pocket. Kom je nog in de buurt of stop ik ze in een envelop?

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
4 november 2009 - 20:50
Lief van je Zjaan, maar ik heb Solo's zwerftocht gevonden voor het enorme bedrag van 2 euro. Ik zal eens kijken of die Boekazines te bestellen zijn. Dat lukt misschien ook wel voor een prikkie. Ik heb in elk geval al vier boeken onderweg, dus dat moet voldoende zijn om me te kunnen orienteren.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2009 - 15:41
Meredith Ann Pierce heeft ook een serie uit het perspectief van paarden. Evt. heb ik die wel te koop (wat eigenlijk al aangeeft dat ik het niet helemaal een geweldige serie vind ;) ). Hierboven staat al de link al naar Aureau, die vond ik veel beter.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
5 november 2009 - 19:37
Ha, ha, ik weet er nog wel één. De zoektocht van Pico, ook van :unibrow: een heel bekende schrijfster!