Wie heeft ervaring met het filmfonds?

Ik heb een synopsis geschreven voor een jeugd avonturen film die ik naar het filmfonds wil sturen. Het filmfonds kent in het kader van Cinema Junior subsidies toe en het winnende script mag de commerciele bioscoopfilm gaan maken. Nu heb ik zoiets nog nooit gedaan en mijn probleem is dat ik geen filmproductie bedrijven ken. In de regelementen (niet in het aanvraagformulier?) staat namelijk dat het gezamenlijk aangevraagd moet worden met een auteur, regisseur en filmproductie bedrijf. Ik heb een regisseur, geen bekende en hij heeft het nu te druk om op zoek te gaan. Vandaar dat ik hoop dat hier iemand iets weet. Ik dacht zelf om de synopsis naar een paar van die bedrijven te sturen, maar heeft dat wel zin? Iemand tips?

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Cyd, Het heeft geen zin om in het wilde weg je synopsis naar productiebedrijven te sturen. Je kunt het beste gaan zoeken naar een producent die ervaring heeft / gespecialiseerd is in jeugdfilms. Het Filmfonds geeft niet zomaar een smak geld aan een klein productiebedrijfje dat weinig ervaring heeft met commerciële speelfilms. Als een producent geïnteresseerd is in je idee, zal hij de aanvraag indienen en je ook begeleiden met het schrijven van het scenario. Een producent heeft contacten met regisseurs, en zal niet snel in zee gaan met een onbekende regisseur. Je zou ook rond kunnen kijken op de site van de NFTVM, wellicht kunnen mensen je daar verder op weg helpen of je een producent aanraden. Succes!
15 augustus 2009 - 12:22

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Of een regisseur die gespecialiseerd is in jeugdfilms. Zo'n regisseur werkt vaak voor productiehuizen en kan een balletje voor je opgooien. Als ze een film gaan maken begint het productiebedrijf allereerst met het zoeken van een regisseur en een scenarioschrijver om je verhaal te bewerken voor film. Prachtig als je dit zelf kunt. Trouwens, ik heb mijn boek wel gewoon 'in het wilde weg' naar productiebedrijven opgestuurd en misschien gewoon geluk gehad dat ze er zich gelijk voor interesseerden. Als schrijver alleen moet je het niet naar het Filmfonds opsturen, dat klopt. Maar wel naar een productiebedrijf. Als ze er wat in zien... Dit jaar valt in september het oordeel van de commissie...
15 augustus 2009 - 16:12