Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

De vuilnisbak

In veel boeken over schrijven wordt aangeraden om een schrijfgewoonte te ontwikkelen. Elke dag schrijven, zelfs als dat alleen maar bagger oplevert. Een beetje zoals toonladders spelen op de piano, of vierkantjes tekenen om vlot rechte lijnen te leren trekken. Ik probeer dat regelmatig en dat levert ontzettend veel onzin op. Toch durf ik daar zelden iets van in de vuilnisbak kieperen omdat ik altijd bang ben dat ik dan het kind met het badwater weggooi. Dat ik de ruwe diamant nog niet herkend heb. Toch zou het mij enorm opluchten om eens al die rotzooi gewoon te deleten, ... Wat gooien jullie weg? Of houden jullie ook -tig versies bij van alles wat je ooit op papier hebt gezet?

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha heel herkenbaar. Ik ging ooit weer eens verhuizen en kwam een doos tegen die ik na de vorige verhuizing niet had uitgepakt. Ik heb hem zonder te openen weggemikt, bang als ik was de inhoud weer te bewaren zodra ik het zou uitpakken.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb ook een zwak voor leuke schriften, notitieboekjes en pennen. Vooral die van Leendert-Jan Vis, met giraffen en schapen enz. En, ik zal het maar bekennen :D Winnie de Poeh. Helaas zijn er hier in Spanje niet zoveel leuke schriften en notitieboekjes te krijgen, althans, ik heb ze nog niet ontdekt. En als ze een keer iets leuks hebben, is het niet gelineerd, maar met ruitjes. :mad: Ja.. problemen, problemen... Van mijn schrijfsels heb ik volgens mij bijzonder weinig weggegooid. Al die leuke halfvolgeschreven boekjes heb ik bewaard. Met één uitzondering: het schrift waarin ik mijn allereerste verhaal schreef toen ik zes was. Dat heb ik een paar jaar daarna uit schaamte weggegooid, helaas... De meeste van mijn spullen, waaronder ruim twintig jaargangen van mijn dagboek en mijn verzameling kinderboeken en prentenboeken, liggen nog in Nederland, in kartonnen dozen bij mijn ouders op zolder. Hier heb ik voorlopig te weinig ruimte.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik gooi ook heel veel weg. Als ik een stuk tekst niet goed vind, gaat het er na een tijdje uit. Als een verhaal af is, gaan eerdere versies weg. Ik bewaar alleen schrijfsels waarvan ik vind dat ze goed genoeg zijn om te bewaren. Ideeen, uitspraken, dat soort dingen, scjhrijf ik in een boekje of op losse blaadjes. Na een tijd pik ik er alles uit wat ik wil bewaren en de rest gaat de kachel in. De meeste ideeen zitten in mijn hoofd of ik kom ze gewoon op een goed moment ergens tegen. ;)

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben met andere dingen ook vrij erg. Ik ben gek op pennen, mooie schriftjes en boekjes, boeken (naja, hoort allemaal bij het schrijven zullen we maar zeggen..). Maar oei oei oei, kleding, schoenen, tassen,
O, wat ben ik blij dít te lezen: iedereen in mijn omgeving vindt dat ik wel een erg uniek soort gekte heb met mijn liefde voor pennen (en zo) Oh en tassen.... :o Dorothee

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben absoluut geen verzamelaar en ik ben ook niet uitzonderlijk netjes, maar schrijfsels, kladjes en goede of slechte ideeen bewaar ik allemaal in mijn pc, strak geordend in mijn submapjes in mijn "schrijven"-map. Inspiratie is niet voorspelbaar, ik weet nooit of ik er later nog eens iets mee wil of kan.