Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Samenwerking illustrators en schrijvers - wie doet er mee?

30 juli 2008 - 14:00
Als uitgever en auteur van een paar online (hobby)cursussen Tekenen weet ik dat mijn studenten veel tekentalent in huis hebben, maar bieden we te weinig (oefen)verhalen in te weinig smaken aan. Op schrijvenonline zag ik dat auteurs hetzelfde probleem hebben, maar dan omgekeerd: veel tekst, maar weinig plaatjes. Een betere reden om samen te werken ken ik niet. Het gaat hierom: Studenten die in de Vervolgcursus Tekenen een of meer lessen Illustratief tekenen volgen, kunnen hun tekentalent alleen ontwikkelen door veel illustraties bij verhalen, boeken of artikelen te maken. Het idee. Als mijn studenten een column , kort verhaal , kinderverhaal of gedicht van je mogen gebruiken om illustraties bij te maken zijn we al een heel eind op weg naar - in marketingtermen - een “win-win situatie”: - onze cursisten zijn blij dat ze eindelijk leuke verhalen mogen illustreren, - jij bent blij met de extra aandacht voor je werk ( 11.000 unieke bezoekers per maand op onze site) - wij zijn blij omdat onze cursisten en jij dat zijn. Hoe wil jij die illustratie hebben? Het allermooiste is, als je bij de schrijfsels die je voor de lesopdrachten vrij geeft, in het kort jouw wensen met betrekking tot de illustraties verwoord. Onze studenten krijgen dan al een beetje een idee hoe het is om gebonden aan een opdracht te werken. Bovendien is er een reële kans, dat je zomaar ineens de perfecte illustrator voor je nieuwe ontdekt . Meer aandacht voor je werk We willen de ingezonden illustraties in een (nieuwe) rubriek op onze website tentoon stellen. Gekoppeld aan een korte inhoud van het bijbehorende verhaal en een link naar je gepubliceerde werken. Demo. Hoe een en ander kan werken, heb ik in een demo gezet. (Met dank aan Zjors en Sureya; zij doen hier al mee). Als jehier klikt opent een (demo) PDF, die een pagina uit een van de lessen zou kunnen zijn. Klik daar verder alsof je een cursist bent. Goed idee? Mail me even ( charles@degelderseschool.nl) of ik werk van je aan mijn studenten mag aanbieden. En welk werk.

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 September 2008 - 22:21
Ik lees dit topic zo af en toe eens bij. En ik wil even zeggen: Geweldig Project! Ga zo door! :thumbsup: :)

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 September 2008 - 9:03
Zie ik het goed? Ben ik nu de enige man die meedoet met die project?
Nou, ik ben er ook nog .. en ik ben ermee begonnen..
Mannen zijn nou eenmaal wat kat-uit-de-boom-kijkerig, er zijn een paar toezeggingen en ik hoop dat er, nu het loopt, meer mankracht bij komt.
Wat niet wegneemt, dat de dames die nog aarzelden ook van harte zijn uitgenodigd mee te doen!

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 September 2008 - 9:22
Even een kleine update: sinds vorige week is het aantal bezoekers van mijn site met meer dan 10% gestegen. Ik zal vandaag/morgen meetpunten toevoegen aan de openbare "auteurspagina's" zodat behoorlijk nauwkeurig gezien kan worden, hoeveel bezoekers geïnteresseerd zijn.
Voor alle duidelijkheid: op de site De Gelderse School kan de bezoeker doorklikken naar een paar openbare pagina's in "Auteurs-opmaak". Deze pagina's zijn niet gekoppeld aan de "Auteurs-sectie" (die vandaag achter slot en grendel gaat en alleen toegankelijk is voor de studenten en de deelnemende auteurs).

Deze week zullen ook persberichten beschikbaar komen - een voor de landelijke pers en een voor de regionale pers. Deelnemende schrijvers en (vooral) schrijfsters krijgen het concept-persbericht voordat het naar de media verzonden wordt ter goedkeuring toegestuurd.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
15 September 2008 - 21:36
Afgelopen week heb ik een concept gemaakt dat ik morgen naar iedereen die meedoet doorstuur. Op- en aanmerkingen worden daarna verwerkt en dan gaat het (met een beetje geluk woensdag of uiterlijk donderdag) naar de pers toe.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 September 2008 - 15:23
Stefan, hoe meer verhalen we kunnen presenteren, hoe interessanter het voor iedereen wordt! Op dit moment is de groep Kinderspul al "goed bezet", de groep "Spanning" (thrillers, sf etc) nog te weinig en kunnen ook "fantasy" en "meidenverhalen" nog wat meer body gebruiken. Columns zijn altijd welkom (hoe actueler hoe beter natuurlijk) en ik heb nog maar werk van twee dappere dichteressen kunnen opnemen.

Omdat we ook studenten in België hebben - en de minicursus ook voor Vlamingen beschikbaar is - zal (met dank aan marja) writehistory.be ook een oproep doen.

Persbericht: dit is nu ongeveer door iedereen die meedoet bekeken en zal uiterlijk aanstaande vrijdag uitgestuurd worden. Ik houd vervolgens iedereen die meedoet via een nieuwsbrief/knipselkrant op de hoogte van eventuele publicaties in kranten, weekbladen en andere media.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 September 2008 - 16:03
Charles, Ik schrijf je graag een aantal korte Fantasy's toe. Dit zullen dan geen lange verhalen zijn maar een pagina of 3 a 4 bezetten per stuk. Ik hoop dat je er iets aan zult hebben.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 September 2008 - 18:56
Charles, ik heb ook nog wel wat columns liggen en een meidenverhaal (dat moet ik alleen nog even bewerken). Ze komen z.s.m. naar je toe.

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 februari 2010 - 22:44
Geweldig plan, ik was er heel enthousiast over. Ik heb nu eenmaal een voorliefde voor illustraties. Maar na een keer een schets te hebben gezien van iemand die mijn verhaaltje had gekozen heb ik niets meer van de Gelderse School gehoord. Nu ben ik er ook pak m beet een jaar niet helemaal bij geweest, maar de site lijkt ook niet zo actief meer. Nu ben ik nieuwsgierig of andere mensen zijn die nog wel een teken van leven hebben ontvangen. Ik denk er namelijk over om te vragen of mijn stukken er weer af mogen.

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 februari 2010 - 22:46
Nu je het zegt, hoor/lees ik ook al tijden niets meer van hem. Eerst kreeg je om de zoveel tijd een mailtje over de ontwikkelingen. :confused:

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 februari 2010 - 13:59
Volgens mij heeft Rietje laatst nog contact met hem gehad, zij blijkt ook gevraagd te hebben of haar materiaal eraf mag. Ik ga haar even mailen.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 februari 2010 - 14:02
Klopt, ik heb hem vorige week gemaild en hij heeft mij toegezegd het ervanaf te halen. Vandaag heb ik hem nogmaals gemaild, waarom het nog niet gebeurd is. Ik heb gewoon gemaild naar het info-adres. Mail me maar als iemand dat adres wil hebben.

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 februari 2010 - 14:42
ik ben zelf illustrator/grafisch vormgever. Van mij hoeft het dus niet zo, maar ik gun het jou studenten wel. Ik heb echt een gros aan gedichten liggen die je zo mag gebruiken. maar als het contact uit blijft is het een ander verhaal

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
7 februari 2010 - 19:12
Ik heb ook al tijden niets meer gehoord van de Gelderse School. De beveiliging van de teksten is trouwens ook niet geweldig. Als je een beetje tactisch googled heb je geen wachtwoord nodig.

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 februari 2010 - 14:39
En ik ook niet, ik heb al twee keer gemaild. Rietje kreeg wel antwoord, maar ook nog niet helemaal het juiste resultaat. Ik vind dit niet fijn.

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 februari 2010 - 16:53
Nou, na eens wat verversen van de pagina is inderdaad mijn verhaal op non actief gezet. Da's mooi. Alleen nog steeds geen emailje gezien. Erg moe? Geen zin meer? Ik ben niet leuk om mee te mailen?

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 februari 2010 - 18:16
Gelukkig, ik ben weer leuk. Charles heeft het heel druk gehad, en veel potjes op het vuur. Daardoor is de communicatie er een beetje bij in geschoten. Hij belooft beterschap en de teksten worden, zoals ik had gevraagd, vervangen. (ik vond dat ze niet meer helemaal representatief waren, vandaar). Tot zo ver dit spannende avontuur :) .

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 februari 2010 - 1:16
Ik heb een keer een schets/tekening gezien van een student die een versje van mij had uitgekozen. Ik was erg verrast door de tekening maar miste toch een aantal, voor mij cruciale, dingen in de tekening. Dit heb ik gemeld maar daar heb ik nooit een reactie op gekregen. Maanden later was ik op internet eens op zoek naar een kleurplaat van een kikker en tot mijn stomme verbazing leek 1 van de hits verdomd veel op de tekening die ik toegestuurd had gekregen. Eigenlijk was het precies dezelfde tekening, de student had alleen een van de kikkers een hoedje met de woorden FNV opgezet. Aangezien mijn versje over stakende kikkers gaat vond ik dit een hele grappige vondst. Dit heb ik wederom gemeld. Ik kreeg een korte reactie dat dit zou worden opgenomen met de student maar heb er vervolgens nooit meer iets over gehoord. Dit vind ik een hele kwalijke zaak, des te meer omdat was getracht mij in contact te brengen met de student zodat we wellicht een samenwerking aan zouden kunnen gaan. Dat heb ik destijds niet gedaan omdat ik die student niets te bieden had. Nu ben ik daar blij om. Eigenlijk zou ik ook liever mijn deelname aan dit project willen beëindigen. Heb alleen nog niet de moed opgevat om hierover contact te zoeken met de initiatiefnemer....

Lid sinds

19 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 februari 2010 - 11:51
Ik heb Charles gemaild en kreeg een dag later (vandaag)keurig uitgebreid antwoord. Niet blijven zitten met vragen of verwachtingen, neem contact op. Als dingen niet goed gaan, moet je dat kunnen overleggen en als je wilt stoppen moet daar begrip voor zijn.