Afbeelding

coronadagboek

Foto: Pixabay

Quarantaine-schrijven doe je zo

Alleen in een kamer met een laptop, wifi, stilte en zeeën van tijd: de droom van elke schrijver. Maar nu we verplicht in isolatie zitten, voelt het toch anders. Wat kan je als schrijver doen in deze coronatijden?


1. Ga door met je project

Als je geen last hebt van nieuwsdwang en doemdenken, kan je lekker doorwerken aan het boek waar je al mee bezig was. Misschien zelfs wel extra meters maken! Lukt het je niet het nieuws te negeren? Zet af en toe even je wifi uit, of spreek met jezelf af op welke tijden je telefoon in quarantaine gaat en waar, bijvoorbeeld in een hoekje achter de wasmachine.

2. Ga op reis door je eigen huis

Maak je verplichte thuisvakantie spannend en bekijk je eigen huis door andere ogen! Het kan. Verwonder je over de objecten in je kasten die je normaal niet eens meer ziet. Reis door de ogen van een kat door je eigen woning. Deel uitdagingen met vrienden voor de nodige contacten en kleur op wereldkaarten in, in welke landen je bent geweest.
Deze en nog veel meer leuke tips en opdrachten staan in het Reisdagboek Thuis, te bestellen bij alle (lokale!) boekwinkels en online.

3. Schrijf een coronadagboek

Pak een schrift of klik een nieuw document open. Laat je leiden door wat je meemaakt, voelt en denkt. Je zult niet de enige zijn die in deze tijden inspiratie krijgt voor een meeslepend non-fictie boek over deze pandemie of een spannende roman over het einde van de wereld. Laat je daar niet door weerhouden, ooit zal je delen ervan kunnen verwerken in een verhaal. Of niet; het werkt in ieder geval therapeutisch. Schrijven is gezond.

4. Elke dag een opdracht

Lukt het niet je te concentreren op grotere projecten? Blijf je staren naar het lege beeldscherm? Doe dan dagelijks, of zo vaak als lukt, een losse schrijfopdracht. Online zijn daar genoeg ideeën voor te vinden. Ook kan je via Jolanda Pikkaart elke dag een nieuwe opdracht in je digitale brievenbus krijgen.
Zo blijf je toch je schrijfspier trainen!

Schrijf, bel vrienden, kijk naar buiten en blijf vooral de zon zien. Ooit wordt het weer beter.

Over de auteur

Anika Redhed is auteur en uitgever van reisromans en reisdagboeken. Het Reisdagboek Thuis heeft ze speciaal ontworpen toen de lockdown in Nederland begon. Kijk op haar website.