In Schrijven Magazine nummer 5 van 2015 staat een artikel over New Adult. Hier volgt de rest van het artikel. Bestel het nummer hier na.

Wil je een New Adult (NA) verhaal schrijven? Stéphanie de Geus geeft een paar bonustips bij het artikel in Schrijven Magazine 5.

- Humor

Wissel je zwaardere onderwerpen af met humor. Dit zorgt niet alleen voor een goede balans, maar zorgt er ook voor dat je verhaal luchtig blijft ondanks de zwaardere onderwerpen - zonder je lezers helemaal depressief te maken.

- Gebruik moderne referenties

NA boeken spelen zich meestal in het hier en nu af. 'Zorg daarom ook dat je moderne verwijzingen gebruikt om je verhaal nog herkenbaarder te maken', zegt auteur Lis Lucassen, 'Ik las laatst in een boek de zin 'They brangelinad themselves'. Ik vond het hilarisch, want dat is echt iets van deze tijd.'

- De relatie met de ouders

Waar Young Adult nog wat puberaal is en de personages zich afzetten tegen hun ouders, zijn de personages in NA boeken een stap verder. Velen wonen al op zichzelf en de focus ligt dan ook meer op een gelijkwaardige relatie met de ouders.

- Experimenteer met wisselend perspectief

De meeste boeken in het genre worden in de eerste persoon geschreven. 'Door in de derde persoon te schrijven en te wisselen tussen de personages, kun je veel dieper ingaan op de beide belevingswerelden’, zegt Lucassen. 'en duidelijker laten zien waar ze mee worstelen.'

Techniek