Afbeelding

de woorden dream big ofwel droom groot op een muur

Randy Tarampi, Unsplash

‘Wil ik echt vrij schrijven, zit ik @#$%! in het alfabet gevangen’

De posters van Loesje zijn overal, want Loesje wil de wereld mooier en beter maken door positief-kritische teksten. Dat moet men immers niet overlaten aan bazen, politici en ouders. Dat moet je lekker zelf doen. Door haar posters op straat en online te verspreiden, geeft Loesje de mensheid- en de wereld – een zetje in de goede richting en met deze tips doe jij hetzelfde.

‘Ik wil best zeggen wie ik ben, maar pin me er niet op vast.’

Niemand weet wie Loesje is precies is. Maar het hoofdkantoor van Loesje is sinds jaar en dag te vinden in Arnhem. Samen met haar Bende opereert Loesje in werkgroepen. Deze werkgroepen doen vele verschillende dingen. Onder andere verspreiden zij posters. Want vrijheid van meningsuiting is belangrijk voor Loesje. Evenals het recht op meningsvorming en meningsverandering.

Loesje-visie

Voor ‘Loesje-visie’ heb je maar een paar dingen nodig: een positieve kijk op de wereld, een kritische blik en een flinke dosis humor. Ofwel: gebruik deze kritische blik om op een positieve manier naar alle kleine dingen te kijken die om je heen gebeuren. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Tackel tegelijkertijd ook actuele thema’s en zorg vooral dat je iets zinnigs te zeggen hebt. Zorg ook dat de teksten kloppen. Da’s wel zo handig.

Als je daar een beetje hulp bij nodig hebt, kan dit op de volgende manieren:

  • Workshop creatief schrijven voor organisaties

Volg een workshop van Loesje op je werk!

Het doel van deze workshop is het ontdekken en aanwakkeren van de eigen creativiteit. Daarnaast schrijft men over de belangrijke thema’s die er spelen in en rondom de organisatie. De workshop creatief schrijven is voor groepen van 4-15 personen, duurt 2 uur en wordt geleid door een ervaren workshopgever. De workshop vindt plaats op de locatie van je organisatie.

  • Masterclass

Volg een individuele masterclass!

De masterclasses vinden plaats in Arnhem, je kunt gemakkelijk met de bus op de locatie komen. Het is dus handig als je in de buurt van Arnhem woont of het niet erg vindt om te reizen.

Tijdens de vijfdelige masterclass van Loesje kan je verschillende dingen verwachten.

  1. Kennismaken met Loesje en elkaar.
  2. Creatieve schrijfoefeningen.
  3. Technieken om tot een Loesje-poster te komen.
  4. Eindredactie van Loesje-posters.
  5. Posters plakken.

Naderhand kan jij makkelijk je mening geven met een leuke kwinkslag en kan jij onderdeel worden van de Loesje-club!

  • Schrijf online mee

Liever op een andere manier een bijdrage leveren? Dat kan ook! Schrijf over de kleine dingen waar jij zo van geniet! Stuur al je gedachtespinsels in. De beste worden door Loesje geselecteerd en op een poster gezet!

Bron: Loesje