Afbeelding

iemand schrijft iets neer op papier met een pen

Unseen Studio, Unsplash

Undisputed Academy: 14 Day Writer door B. Dave Walters

“Een goed verteld verhaal is een cadeau voor de lezer of luisteraar, omdat het hen leert om hun eigen ongemak te confronteren,” B. Dave Walters, bekend van onder andere LA By Night en Dimension 20, begint zijn schrijfcursus met een quote van Shawn Coyne. Gevolgd door een uitleg over wat zijn schrijfcursus inhoudt: hij heeft namelijk een leeromgeving opgezet waar je binnen 14 dagen, en met zijn hulp, tot een goed verhaal komt. Of tenminste de basis onder de knie hebt. Wij volgden de cursus om je meer te vertellen.

Hoe ziet de cursus eruit

Elke dag krijg je een filmpje te zien waarin B. Dave Walters de opdracht, en de context en reden erachter, uitlegt. Daarna kan je zelfstandig aan de slag, zonder tijdslimiet. Naast de filmpjes en opdrachten krijg je ook cijfers voor wat je instuurt en feedback. Tevens blijven de filmpjes en opdrachten voor altijd beschikbaar.

Ervaringen

Als je nog nooit eerder met de technieken van B. Dave Walters hebt gewerkt, zoals de loglines (een korte zin die alles samenvat) en beginnen bij het eind van het verhaal in plaats van hoofdstuk 1, is het even wennen. Maar na een dag of twee weet je al snel niet beter. Het helpt dat de opdrachten in kleine stukken worden opgedeeld zodat je niet overrompeld raakt.

Wie: Voor mensen die van een professional willen leren om een goed verhaal neer te zetten en handvatten te krijgen die zij in de toekomst op eigen kracht kunnen gebruiken.

Wat: Een cursus van twee weken waarin je filmpjes en opdrachten krijgt waar je op eigen houtje en in je eigen tempo mee aan de slag kan.

Waar: Thuis, buiten, het maakt niet uit. Zolang je maar internet hebt en een koptelefoon.

Wanneer: Jij kan zelf inloggen op de leeromgeving wanneer jij wil.

Hoe duur: 135 euro.

Begeleiding: B. Dave Walters.

Review van Ari R.: “B. Dave Walters is fenomenaal. Hij is zo goed in het verweven van emoties in zijn verhalen. Ik heb zoveel van hem geleerd. En wat ik van hem heb geleerd maakt mij een betere verhalenverteller.”