3 schrijflessen van Karin Slaughter

Karin Slaughter is een bekende thrillerschrijfster. Je kan haar kennen van onder andere de boeken Pretty Girls en The Good Daughter. Iedere schrijver pakt het schrijven van een boek weer net even anders aan. Wat kunnen we leren van Slaughter?

Les 1

“Het beste advies dat ik kan geven aan een schrijver die net begint: schrijf het soort boek dat je zelf ook graag zou willen lezen.”
Slaugther leest vanzelfsprekend zelf ook veel thrillers. Toen ze net begon met schrijven vond zij het belangrijk om stem te geven aan de vrouw in het verhaal. Iets was zij vaak miste in een boek. Dus, zoals Slaughter al zei: schrijf het soort boek dat jij mist in de boekenkast.

Les 2

“Er is geen formule voor inspiratie. Je hoeft niet de markt af te speuren naar wat populair is, want ook niemand wist dat bijvoorbeeld de Da Vinci Code populair zou worden. De auteur van Gone Girl dacht niet tijdens het schrijven: dit wordt voor eeuwig nummer 1. Nee, ze dacht: dit is een verhaal dat ik wil vertellen.”
Ga daarom niet het hele internet afspeuren naar wat goed heeft gescoord, maar denk aan wat voor verhaal jij de wereld graag wil vertellen.  

Les 3

“Voel je vrij om mensen uit je eigen leven in je boek te verwerken. Niemand herkend zichzelf op bladzijdes.”
Mensen in je eigen omgeving kunnen je veel inspiratie geven voor personages. Je hoeft geen kopie van een bekende op blad te zetten, maar je kan dingen uit het dagelijks leven altijd verwerken in je verhaal. Zo hou je het ook erg realistisch.

Meer tips van Karin Slaughter lezen? Lees het uitgebreide interview in het nummer van augustus 2020 van Schrijven Magazine.


Afbeelding

Covers

Schrijftips van bekende schrijvers?

In iedere editie van tijdschrift Schrijven Magazine delen we tips, trucs & adviezen van bekende auteurs en schrijfdocenten. Leerzaam!

Nog geen abonnee? Meld je aan!

Ja, ik neem een abonnement op Schrijven Magazine
Of geef cadeau


Service

Schrijver