Afbeelding

Vrouw met laptop

Foto door Moose Photos via Pexels

3 Engelstalige websites waar je gratis schrijfcursussen kunt vinden

Het volgen van een schrijfcursus kan een leuke manier zijn om met je schrijftalent aan de slag te gaan. Er zijn genoeg schrijfcursussen te vinden op het internet, maar vaak kosten deze geld. Er zijn gelukkig ook websites waarop je gratis schrijfcursussen kunt vinden om alvast aan de slag te gaan. 


FutureLearn

FutureLearn is een Engels bedrijf dat met veel universiteiten samenwerkt en meer dan 552 opleidingen aanbiedt. Hier zijn een paar voorbeelden van schrijfcursussen die je daar kunt volgen:

1. An Introduction to Screenwriting

Wil jij scriptschrijver worden? Dan is deze cursus misschien wat voor jou. Tijdens deze cursus leer je de beginselen van scenarioschrijven. Het zal een mix zijn van theorie, het analyseren van scripts en praktische oefeningen. De cursus duurt twee weken.

Bekijk de cursus

2. Start Writing Fiction

Wil je beginnen met het schrijven van fictie of je huidige schrijfniveau verbeteren? Dat kan tijdens deze cursus. Je zult onder andere leren hoe je je ideeën moet ontwikkelen, hoe je reflecteert op je eigen schrijven en hoe je plot ontwikkelt. Ook zullen er genoeg schrijvers spreken over hun eigen ervaringen. De cursus duurt acht weken.

Bekijk de cursus

3. Playing with Poetry: Creative Writing and Poetics

Het schrijven van poëzie is ook een kunst, maar het hoort vooral leuk te zijn. Tijdens deze cursus ontdek je verschillende vormen van poëzie en ga je er ook mee aan de slag. Het is wel vooral een praktische cursus waarin je de basisnormen van poëzie bestudeert. De cursus duurt drie weken.

Bekijk de cursus

Udemy

Ook op Udemy vind je veel cursussen. Udemy is een wereldwijde bestemming voor online leren. Hier zijn een paar voorbeelden van schrijfcursussen die je daar kunt volgen:

1. Secret Sauce of Great Writing

Deze cursus duurt ongeveer 44 minuten en werkt met een video. De video benadrukt de vier belangrijkste ingrediënten van schrijven: eenvoud, duidelijkheid, elegantie en suggestiefheid. Na kennis genomen te hebben van dit geheime recept, zal je schrijven zeker vooruitgaan.

Bekijk de cursus

2. Make Your Writing Stand out in Eight Easy Steps

Ook na het inschrijven voor deze cursus krijg je weer een video te zien. De cursus duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. In acht stappen zul jij leren hoe je je schrijven kunt onderscheiden van de rest. Je zal onder andere leren over woordvolgorde, zinsstroom, zinsstructuur, intro’s, conclusies en alineavolgorde. 

Bekijk de cursus

3. On Writing

Dit keer een wat kortere cursus, namelijk van 20 minuten. Het is vooral voor startende schrijvers die blokkades proberen te doorbreken. Met deze cursus kun je de motivatie krijgen die je nodig hebt om door te gaan.

Bekijk de cursus

4. Creative Writing Sample Lesson

Deze cursus duurt ongeveer drie uur. Je leert veel over setting, plot en personages samen met K.C Finn. Dat is een bestsellerauteur die ook veel prijzen heeft gewonnen. Ook ga je aan de slag met werkbladen. 

Bekijk de cursus

Coursera

Coursera is een Amerikaans bedrijf dat meer dan 1954 opleidingen aanbiedt. Ook zij werken met veel universiteiten samen. Hier zijn een paar voorbeelden van schrijfcursussen die je daar kunt volgen:

1. Write A Feature Length Screenplay For Film Or Television

Dit is een best lange cursus waar je ongeveer 93 uur mee kwijt zal zijn. Je leert hoe je een heel speelfimscenario schrijft voor een film of voor de televisie. Dit kan in elk genre zijn.  

Bekijk de cursus

2. Creative Writing: The Craft of Style

Houd je van creatief schrijven? Dan is deze cursus wat voor jou. De cursus duurt 8 uur. Je leert onder andere beelden en metaforen gebruiken. Ook leer je meer over je eigen schrijfstijl of het opbouwen ervan. 

Bekijk de cursus

3. Creative Writing Specialization 

Deze cursus richt zich op drie genres: kort verhaal, verhalend essay en memoires. Als je dus in één van deze genres beter wilt worden, is deze cursus iets voor jou. Je leert veel vaardigheden die je als schrijver nodig hebt. 

Bekijk de cursus

Bron: Worldscholarshipforum


Meer schrijftips en adviezen?

In iedere editie van tijdschrift Schrijven Magazine delen we tips, trucs & adviezen van bekende auteurs en schrijfdocenten. Leerzaam!

Nog geen abonnee? Meld je aan!
Ja graag          Geef cadeau