Start » Schrijver » Stephan Enter

Stephan Enter

De gereedschapskist van de schrijver – Monologue intérieur

De gereedschapskist van de schrijver – Monologue intérieur

23 April 2017

De gereedschapskist van de schrijver – Monologue intérieurIn dit deel van De gereedschapskist van de schrijver kijken we naar innerlijke monologen. 
De innerlijke monoloog, ook wel de monologue intérieur of Stream of Consciousness genoemd, is de verwoording van de gedachtestroom van een personage. Welke technieken zijn er voor het schrijven van zo’n monoloog? En wat kan een monologue intérieur doen voor je verhaal?

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online op een originele schrijfwijsheid.

Schrijfwijsheid

14 Mei 2016

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Adriaan van Stephan Enter. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden.

Schrijflessen van Stephan Enter #2

Schrijflessen van Stephan Enter #2

8 September 2015

Schrijflessen van Stephan Enter #2Iedere roman of verhalenbundel die Stephan Enter schrijft wordt bejubeld door recensenten en genomineerd voor grote literaire prijzen.  Hoe doet hij dat? In Schrijven Magazine wijden we een schrijfcursus in 6 afleveringen aan de schrijfmethode van Stephan Enter. In het komende nummer: hoe wek je een milieu tot leven?

 6 nummers schrijfles van Stephan Enter

6 nummers schrijfles van Stephan Enter

24 Juli 2015

 6 nummers schrijfles van Stephan EnterIeder boek van Stephan Enter wordt bedolven onder de lovende recensies én genomineerd voor grote literaire prijzen. In de komende 6 nummers van Schrijven Magazine geeft deze topauteur schrijfles. Een voorproefje van de eerste les.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!