Licht je pagina's op met deze leeslampen!

Is er iets beters dan wegkruipen met een goed boek? Nou, het is een beetje lastiger als je de pagina nauwelijks kunt zien. Gelukkig zijn de dagen van lezen onder de dekens met een zaklamp allang voorbij! Er zijn nu mooie leeslampjes verkrijgbaar als beste verlichting voor schrijvers en lezers.

Nu de dagen steeds korter worden is het geen gek idee om eens te kijken voor nieuwe sfeerverlichting. Of om je huidige lamp te vervangen voor een energiezuinige variant. Zeker als je veel tijd achter de computer of boeken spendeert, is het belangrijk dat je goede verlichting om je heen hebt. Bij schrijven hoort lezen, dus een goede leeslamp is essentieel voor de schrijvers en lezers onder ons. Of je nu leest en schrijft voor je hobby of geld verdient met dit werk. In beide gevallen geldt: het belangrijkste doel van een leeslamp is om een klein gebied op korte afstand te verlichten, zodat je je er gemakkelijk op kunt concentreren. Het moet helder genoeg zijn om te lezen of schrijven, maar niet zo helder dat het pijn doet aan je ogen. 

Afbeelding

Persoon maakt notities
Photo by Green Chameleon on Unsplash​​​​​​

Voorkom overbelasting

Je kunt vermoeide ogen krijgen als je lange tijd achter elkaar leest, maar lezen met weinig of geen goed licht kan vervelende en nare klachten veroorzaken. Lezen of schrijven bij zwak licht maakt het moeilijker om de woorden op de bladzijde te zien. Deze activiteiten worden daardoor inspannender, dat ervoor kan zorgen dat de ogen vermoeid raken. Je knijpt doorgaans ook je ogen eerder samen dat niet ten goede komt om een rimpelloos gezicht te behouden, maar het kan ook voor nek- en rugklachten zorgen. Je hebt immers gauw de neiging om voorover gebogen te gaan lezen omdat je de letters niet zo goed kan zien. Een overmatige belasting van de nek en rug met alle nadelige gevolgen van dien. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoofdpijn.

De beste verlichting voor schrijvers en lezers

Creëer dus de perfecte leesomgeving om te schrijven of te lezen door het kiezen van de juiste lampen en wees lief voor je ogen en je lichaam. LED leeslampjes zijn ideaal hiervoor. Lampen met LED-verlichting zijn uitstekend geschikt voor onder meer lezen, maar ook bijvoorbeeld borduren of voor mensen met verminderd zicht die graag met hun hobby willen bezig zijn. LED-leeslampen geven mooi helder licht en het mooie is: er zijn zoveel varianten dat je ze op elke plaats wel kan plaatsen. Wat denk je bijvoorbeeld van een mooie vloerlamp met een uplighter en een losse beweegbare leesarm met LED-lamp die je los van elkaar kan bedienen? Past uitstekend naast de bank of je favoriete fauteuil. En zo heb je het licht altijd op de juiste plek! En daarnaast is de LED-leeslamp doorgaans ook nog eens dimbaar, dus jij bepaalt de sterkte. En het mooie is dat vloerlampen er in alle soorten en maten zijn waardoor je de ideale LED-vloerlamp kan kiezen die bij je interieur past. 

Afbeelding

Jongen werkt aan een bureau met een stalamp naast hem
Photo by SCREEN POST on Unsplash

Heldere plafondlampen

Behalve vloerlampen die tevens als leeslampen dienen, heb je natuurlijk ook LED-tafelleeslampen. Dan heb je meteen een multifunctionele tafellamp te pakken die er niet alleen gezellig uitziet, maar ook uitstekend ondersteunt bij schrijf- of leeswerk. Je hebt ze zelfs bureaulampen of tafellampen met een touch dimmer zodat je de lamp alleen maar hoeft aan te raken om de juiste hoeveelheid verlichting te krijgen. And last but not least; veel mensen denken als eerste aan tafellampen of vloerlampen, maar vergis je niet in het belang van een heldere plafondlamp. Goed en helder licht van bovenaf doet ook al wonderen. Zulke plafonnières zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Als je denkt dat alleen mobiele telefoons of energiemeters met hun tijd meegaan, vergis je dan niet in de revolutie van plafondlampen! Er zijn moderne LED-plafond lampen die via Bluetooth in te stellen zijn. En zelfs met ingebouwde ventilator. Met beide functies in één dus. Zo’n moderne plafondventilator met lamp is voorzien van een geïntegreerd LED-licht met functies zoals het kiezen van de kleurtemperatuur en het dimmen daarvan en een ventilator als het warmer  wordt. En al deze functies zijn via de app en Bluetooth op je mobieltje op afstand te regelen. Je hoeft dan dus niet meer uit de bank te komen of van je bureau op te staan om de gewenste licht en verkoeling te krijgen.