Afbeelding

Een vulpen

Unsplash

Een pen als relatiegeschenk is een effectieve manier om jouw bedrijf te promoten. Pennen zijn niet alleen praktisch en nuttig voor iedereen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om je logo of merknaam te versterken. Met de vele verschillende soorten pennen die er bestaan, heb je volop keuze in design en kleur - wat betekent dat je eenvoudig een pen kan vinden die perfect bij jouw bedrijf past! Hieronder geven we 7 goede redenen waarom je zou moeten overwegen om pennen als relatiegeschenk aan te bieden.

Je kan je logo op de pen bedrukken

In de eerste plaats is het feit dat je het logo van je bedrijf op pennen kan drukken een grote factor in het overwegen van pennen als relatiegeschenk. Je wil namelijk een geschenk geven dat je bedrijf op de kaart zet en representatief is voor je. Pennen met logo zullen ervoor zorgen dat je bedrijf wat vaker herkend wordt en meer uniek aanvoelt. Bovendien is het een manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten, waardoor ze je bedrijf beter zullen leren kennen.

Een relatiegeschenk dat nuttig is

Verder kiezen veel mensen ervoor om een pen als een van hun relatiegeschenken te hebben doordat dit een geschenk is dat nuttig is. Veel relatiegeschenken zijn leuk, maar vaak niet heel nuttig. Hierdoor worden ze snel vergeten door degene die het geschenk heeft ontvangen. Met een pen heb je daar veel minder last van, doordat dit iets is wat altijd gebruikt kan worden. Denk dan bijvoorbeeld aan situaties als het schrijven van notities, documenten ondertekenen of het invullen van vragenlijsten.

Een onverwachte manier van marketing

Tevens bieden pennen de mogelijkheid om er je logo of bedrijfsnaam op te laten drukken. Dit is een goede manier om reclame te maken voor je bedrijf op een manier die vaak onverwacht is. Een relatiegeschenk zoals een bedrukte pen zorgt ervoor dat je niet meteen als reclame gezien wordt, maar het toch zo is dat degenen die de pen ontvangen, steeds opnieuw worden herinnerd aan je bedrijf. Op de lange termijn kan dit dus extra klanten of naamsbekendheid opleveren, terwijl dit weinig kosten met zich meebrengt.

Goedkoop om te laten maken

Een andere reden om een pen te overwegen als relatiegeschenk is dat het niet duur hoeft te zijn. Er bestaan verschillende soorten pennen die bedrukt kunnen worden, waardoor je de prijs van het geschenk naar beneden kan brengen. Ook als je voor een wat meer luxe pen kiest, zal deze nog steeds een fractie van de prijs zijn in vergelijking met andere relatiegeschenken. Wanneer je dus een beperkt budget hebt, is een pen wellicht de goedkoopste en beste optie.

Makkelijk om mee te nemen

De vijfde reden om een pen als relatiegeschenk te overwegen is dat het makkelijk mee te nemen is. Er zijn verschillende soorten pennen beschikbaar; ook exemplaren die zo klein zijn dat ze zelfs in je portemonnee passen. Hierdoor is het een eenvoudig relatiegeschenk dat je altijd bij je kunt dragen. Bovendien zadel je zo nooit iemand op met een relatiegeschenk dat ze op moeten tillen om mee te nemen zoals een fles wijn of andere grote relatiegeschenken.

Veel keuze in het design en kleur

Pennen zijn ook een populair relatiegeschenk omdat er zoveel keuze is in het design en de kleur. Er zijn verschillende stijlen, maten en kleuren beschikbaar waardoor je een pen kunt uitzoeken die past bij de persoon of bedrijf waaraan je het geeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een silver-tone pen met het logo van je bedrijf of een rode balpen met verschillende afbeeldingen die overeenkomen met je bedrijfsmerk. Bovendien kun je ook jouw wens op de pen laten bedrukken. Zo creëer je een uniek persoonlijk relatiegeschenk dat zeker gewaardeerd zal worden!

Verschillende soorten pennen die bedrukt kunnen worden

De laatste reden om een pen als relatiegeschenk te overwegen is het feit dat je verschillende soorten pennen kunt laten bedrukken. Zo zijn er bijvoorbeeld vulpennen, balpennen, stylus-pennen en nog veel meer. Door te kiezen voor een specifiek type pen wordt het relatiegeschenk namelijk persoonlijker en unieker. Wil je een luxere uitstraling? Kies dan voor een dure vulpen. Of wil je dat jouw relatiegeschenk meer opvalt? Ga dan voor een trendy 3D pen. Maak hierin de juiste keuze en je hebt zo een origineel en uniek relatiegeschenk dat zeker gewaardeerd zal worden.

Al met al zijn er een heleboel voordelen aan het kiezen van een pen als relatiegeschenk. Probeer dit dan ook zeker eens uit.