De beste boeken om cadeau te geven

Boeken zijn een erg leuk en leerzaam cadeau om te geven. Ze zetten de lezer aan het denken en het is een erg duurzaam cadeau wat erg lang mee gaat en zijn waarde blijft behouden. Lezen is een goede manier om nieuwe ideeën tot je te nemen en het is een heerlijke manier om te ontspannen. Je kunt je makkelijk helemaal verliezen in een spannend verhaal. In dit artikel zetten we een aantal leuke boeken op een rij die geschikt zijn om als cadeau te geven. 


Een boek als cadeau

Als je op zoek bent naar een leuk boek voor je moeder, vader, vriend of vriendin, dan heb je hieronder wat inspiratie. Toch kan het zijn dat je niet goed weet wat de smaak is van degene die je een cadeau wilt geven. In dat geval kun je ook een boekenbon geven. Degene die de boekenbon ontvangt kan dan zelf kiezen welk boek hij of zij wilt aanschaffen. 

Raam, Sleutel van Robbert Welagen

Een jonge schrijfster verliest haar vriend bij een ongeluk en wordt kort daarna verliefd op een vrouw. Is het mogelijk om een nieuwe liefde toe te laten in haar leven terwijl ze rouwt? Het verhaal is meeslepend en heeft een ingetogen en sober karakter. 

Façade van Esther Verhoef

Een jonge moeder heeft een moeilijke scheiding achter de rug. Hierop besluit ze met een oldtimer door Europa te toeren. Tijdens haar reis ontmoet ze een aantrekkelijke man. Ze besluit hem te laten instappen, maar is de jongeman werkelijk wie hij beweert te zijn? En is hun ontmoeting wel echt toeval?

Ramkoers van Martin de Haan

Deze debuutroman heeft een grappig en grotesk karakter. De hoofdpersoon maakt een roadtrip naar Spanje om zijn vriendin nog één keer te zien als hij verneemt dat een reusachtige ruimterots de aarde zal verwoesten. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen op hun mooist en op hun lelijkst. 

HEX van Thomas Olde Heuvelt

Dit boek speelt zich af in Beek, een pittoresk dorpje in het heuvellandschap vlakbij Nijmegen. Het dorpje is in de ban van een heks uit de zeventiende eeuw, de Wylerheks. Haar mond en ogen zijn dichtgenaaid. Een groep jongeren legt haar aanwezigheid vast, daardoor blijft haar bestaan niet langer geheim. Dit boek heeft diverse prijzen gewonnen en is genomineerd voor de World Fantasy Award. Dat het boek is in 30 talen is vertaald, zegt genoeg over het niveau ervan.  

Cel van Charles den Tex

Dit boek vertelt het verhaal van iemand die slachtoffer is geworden van identiteitsfraude. Een man wordt tot zijn verbazing aangehouden. Hij weet niet waarvoor. Tegenslagen stapelen zich op, onvermijdelijk bewijs, een toegewezen advocate die hem niet wil geloven. Dat is nog maar het begin van alle ellende die nog gaat komen. 

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus van John Gray

Mannen denken, communiceren en voelen anders dan vrouwen. Het doel van dit boek is dat mannen en vrouwen elkaar beter leren begrijpen. Hierdoor ontstaat er meer waardering en respect. Als je begrijpt dat er altijd dingen zullen zijn die je niet van elkaar snapt dan los je daarmee al een groot deel van de problemen op. 

Een weeffout in onze sterren van John Green

Dit van origine Engelstalige boek, The Fault In Our Stars, heeft vele lezers een traantje doen laten. Het boek vertelt het verhaal van Hazel, een terminale kankerpatiente die niet als patiënt behandeld wil worden. Ze leert de liefde van haar leven kennen en gaat met hem een onvergetelijk avontuur aan. 

Het romantische misverstand van Jan Drost

Dit boek gaat dieper in op de ideeën van liefde en romantiek en waar dit vandaan komt. Hoe beïnvloedt het onze denkwijzen en onze levens? De aspecten van de liefde worden in dit boek besproken aan de hand van teksten van grote filosofen zoals Nietzsche, Plato en Amos Oz.

Zin in seks van Ingeborg Timmerman

Dit boek is geschikt voor mensen die geen verlangen hebben naar seks of dit zijn kwijtgeraakt. Volgens Ingeborg Timmerman komt dit door psychische disbalans. Aan de hand van een zelf ontwikkeld persoonlijkheidsmodel gaat ze hier verder op in. Dit boek is zeker een van de betere boeken over seksualiteit.

Ons creatieve brein van Dick Swaab

Dit zeer interessante boek van Dick Swaab gaat over de interactie van ons brein met onze omgeving. Iedere keuze die we maken heeft invloed op de ontwikkeling van de hersenen. Hoe gaat dit proces in zijn werk? Dick Swaab legt het je op een interessante manier uit.