Duitsland is een land van contrasten vol dromerige kastelen, charmante oude stadjes, moderne steden en prachtige landschappen. Het is gemakkelijk om overweldigd te worden door de uitgestrektheid van dit land en alles wat het te bieden heeft. Maar maak je geen zorgen! Hier zijn 8 tips om je op weg te helpen met je avontuur in Duitsland: 

#1 Koop een internationaal rijbewijs

Als je van plan bent een auto te huren of te rijden in Duitsland, heb je een internationaal rijbewijs nodig. Een bezoek naar Duitsland? Een internationaal rijbewijs is essentieel als je naar het buitenland reist, dus als je vakantieplannen een autorit door Duitsland omvatten, is het belangrijk om een internationaal rijbewijs aan te schaffen voordat je vertrekt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je met een gerust hart over de snelwegen van Duitsland kunt rijden, maar in veel landen is het wettelijk verplicht dat reizigers hun rijbewijs bezitten en tonen als de politie of grensbewaking daarom vraagt. Je wilt niet dat je vakantiedromen in duigen vallen omdat je niet op tijd een internationaal rijbewijs hebt gekocht! Dus doe jezelf een plezier en koop er een voor vertrek - je zult er geen spijt van krijgen!

#2 Leer wat Duits

Ook al kan je maar een paar zinnen lezen en schrijven, de plaatselijke bevolking zal de moeite waarderen. Bovendien helpt het je gemakkelijker door menu's en andere toeristische plekken te navigeren en geeft het je inzicht in de cultuur van het land. Niet alleen kun je borden, prijzen en aanwijzingen gemakkelijker begrijpen, maar het zal je ook helpen om op een zinvolle manier met de plaatselijke bevolking te communiceren. Duits leren helpt je om nog meer te halen uit de algemene ervaring en culturele onderdompeling van je bezoek aan Duitsland!

#3 Probeer het plaatselijke eten

Duitsers staan bekend om hun stevige keuken zoals worsten, aardappelen, zuurkool en knoedels, maar er is nog veel meer te ontdekken! Stap uit je comfortzone en probeer regionale specialiteiten zoals Flammkuchen (een soort pizza van dun deeg), Spätzle (eier noedels) of Schwarzwälder Kirschtorte (zwarte boskersentaart).  

#4 Bezoek populaire steden

Berlijn is een populaire toeristische bestemming geworden vanwege zijn levendige cultuur en geschiedenis, maar vergeet ook andere steden niet, zoals München met zijn geweldige biertuinen of Dresden met zijn prachtige architectuur uit eeuwen. Probeer ook kleine stadjes als Rothenburg ob der Tauber te verkennen die veel charme en karakter in zich hebben!  

#5 Maak gebruik van het openbaar vervoer

Of het nu de S-Bahn in München of de U-Bahn in Berlijn is, het openbaar vervoer is een betaalbare en handige manier om je gemakkelijk door Duitsland te verplaatsen zonder je zorgen te maken over parkeren of files. Dankzij de uitstekende infrastructuur kun je je het hele jaar door gemakkelijk door het land verplaatsen. De bussen en treinen zijn snel, betrouwbaar en schoon - je kunt er altijd op rekenen dat ze je brengen waar je heen moet. Niet alleen dat, maar het Duitse openbaar vervoer heeft een voordelig tariefsysteem, met kortingen voor studenten en senioren. Bovendien rijden ze regelmatig tot laat in de nacht, zodat je gerust kunt zijn dat je niet in het donker gestrand zult zijn.

#6 Gebruik contant geld en creditcards verstandig

Reizigers moeten plannen om meer contant geld te gebruiken dan ze gewend zijn, omdat kredietgebruik niet zo algemeen geaccepteerd wordt buiten de grotere steden in Duitsland. Houd grotere transacties achter voor je creditcard, zoals dure hotels en grote aankopen, en gebruik je contant geld voor kleinere dagelijkse transacties. Zo kun je je budget in de gaten houden en toch genieten van alles wat Duitsland te bieden heeft! Bovendien is het altijd leuker om echte euro's in de hand te hebben terwijl je op verkenning gaat.

#7 Vergeet de reisverzekering niet

Last but not least! Voordat je op vakantie gaat, moet je een reisverzekering afsluiten, zodat als er tijdens je reis iets onverwachts gebeurt, er tenminste enige financiële dekking is voor eventuele medische kosten of noodgevallen tijdens je verblijf in het buitenland! Helaas kunnen zich soms onverwachte gebeurtenissen buiten onze controle voordoen, waardoor het noodzakelijk wordt om voorzorgsmaatregelen te treffen. Daarom is een reisverzekering zo belangrijk - die is bedoeld om ons voor te bereiden op en het risico te beperken van duurdere ongemakken zoals onverwachte medische rekeningen of geannuleerde vluchten door slecht weer. 

Met deze 7 tips in gedachten weten we zeker dat je een geweldige tijd zult hebben met het verkennen van dit ongelooflijke land! Onthoud deze tips voordat je op je volgende Duitse avontuur gaat! Veel plezier en veilige reizen!