Afbeelding

Vrouw aan het werk op kantoor

.

3 Eenvoudige tips om je conversie te optimaliseren

Talloze kleine en middelgrote bedrijven vragen zich af hoe ze hun digitale conversie kunnen optimaliseren. Zelfs als ze diverse SEO-strategieën toepassen en de gebruiksvriendelijkheid van hun website helemaal op orde hebben, zijn ze op zoek naar meer manieren die klanten binnenhalen. 
Als we het hebben over conversie optimalisatie, dan hebben we het over alle aspecten die zoveel mogelijk prospects in klanten weten te veranderen. Om je te helpen online ‘etalageshoppers’ om te zetten in echte inkomsten, hebben we hieronder enkele belangrijke tips op een rijtje gezet. 


1. Ken je doelgroep

Als je weet wat mensen naar jouw website weet te krijgen, dan is het misschien nog wel belangrijker om te weten hoe je ervoor kan zorgen dat ze inkomsten genereren. Heb je bijvoorbeeld het gevoel dat potentiële klanten geen vertrouwen hebben in jouw merk, werk dan aan vertrouwenwekkende mechanismen zoals FAQ’s, garanties, beleid, klantenservice en een duidelijke en consistente merkidentiteit. Zo zorg je ervoor dat je meer zekerheid creëert voor klanten die nog twijfelen, wat meer aanleiding geeft om een mogelijke aankoop te doen. 

2. Houd je aan het onderwerp

Zodra je vastgesteld hebt wat jouw gebruikers motiveren om een klant van je te worden, dan kun jij je richten op alleen die dingen die hiermee te maken hebben. Maken potentiële klanten zich bijvoorbeeld zorgen over de kwaliteit, dan is het misschien een goed idee om hen gerust te stellen over de kwaliteit van jouw producten, of in te gaan op jouw geld-terug-garantie. Een andere manier is het vestigen van jouw bedrijf als een autoriteit in jouw niche. Ga bijvoorbeeld aan de slag met blogs of video’s die extra uitleg geven over je producten en diensten. Op deze manier zul je meer vertrouwen opwekken in potentiële klanten. Kortom, houd het relevant en zorg ervoor dat je jouw berichtgeving weet af te stemmen op de wensen en behoeften van je mogelijke klanten. 

3. Zorg voor een oproep tot actie 

Een van de belangrijkste aspecten van conversieoptimalisatie is de oproep tot actie. Een goede oproep heeft niet alleen het doel om de klant op te roepen tot actie, maar geeft hem daarnaast de mogelijkheid om dat ook te doen! Denk hierbij aan het gebruik van een speciale widget voor het plannen van een afspraak of een directe doorverwijzing naar jouw producten. 

In conclusie kunnen we stellen dat conversiepercentage optimalisatie een complex aspect is binnen de digitale marketing en voor elk bedrijf anders is. Ben je op zoek naar specialisten die je verder kunnen helpen met het verhogen van je webconversie? Zoek dan eens op internet marketing bedrijf en maak kennis met Maatwerk Online, jouw partner om meer klanten te halen uit het internet!