Schrijf je levensverhaal - Mieke Bouma

Afbeelding

Schrijf je levensverhaal van Mieke Bouma

Je levensverhaal opschrijven, wie wil dat niet? Maar het is meer dan alleen terugblikken en noteren, het is het zoeken naar een rode draad, orde scheppen in de chaos van de eigen herinneringen en van schijnbaar willekeurige gebeurtenissen een plot weten te maken. Hoe word je de archeoloog van je eigen historie?

Schrijf je levensverhaal biedt heldere richtlijnen om terugkerende thema’s in je levensverhaal bloot te leggen en de rode draad zichtbaar te maken. Het boek biedt een behulpzaam narratief model waarmee je de chaos aan herinneringen kunt ordenen en van schijnbaar willekeurige gebeurtenissen een plot kunt maken. Tal van praktische oefeningen en opdrachten zorgen voor het verlevendigen en het waarachtig maken van herinneringen, en het in gang zetten van het creatieve proces van zingeving, bewustwording en bevrijding. Het resultaat is een verhaal dat alleen jij kunt vertellen.

Mieke Bouma is dramadocent en schreef voor theater en film. Ze richtte de Storytelling Academy op en verzorgt opleidingen op het gebied van storytelling en schrijven. Eerder publiceerde zij Storytelling 12 stappen, Waarom de heks in de oven verdween, De 12 oerkarakters van storytelling en Het verhaal van je leven. Haar delen in de Schrijfbibliotheek worden jaarlijks herdrukt.

Beschikbaar vanaf 20 april

Uitgever

Atlas Contact

Site uitgever

www.atlascontact.nl

ISBN

9789045706160

Prijs

17,99

Bladzijden

144

Soort boek

Creativiteit en inspiratie