Afbeelding

Verzin een onderschrift #16 gaat van start.

Zestiende editie ‘Verzin een onderschrift’ van start!

Verzin een onderschrift #16 gaat van start.De winnaar van de vijftiende editie van de ‘Verzin een onderschrift’-competitie is bekend. Dat betekent tevens dat er weer een nieuwe foto geïntroduceerd wordt waarvoor Schrijven Online Plusleden een onderschrift kunnen verzinnen.

De redactie heeft voor de zestiende editie een foto uitgezocht van een typisch Nederlands beeld. Waar kijken deze mannen naar? Waar zullen ze het over hebben? En waar maakt de vrouw op de achtergrond een foto van? We zijn benieuwd naar wat de Plusleden deze keer verzinnen. Zoals altijd ontvangt de deelnemer met het beste onderschrift een boek uit de Schrijfbibliotheek.

Winnaar vijftiende editie
De foto van de vijftiende editie had een typisch winters sfeertje. De redactie ontving enkele leuke reacties, waaronder die van Déesse-en-France: ‘Heb jij er al aan gedacht dat ze straks die koffertjes weer in moeten…’ Waar de mannen niet zo snel aan zouden denken, maar Jeroen030 wel: ‘Frits heeft echt talent en komt vast ver.’ Jurylid Harry Kloosterboer coacht kandidaat ‘So You Think You Can Blow a Midwinterhorn’.

Toch was er één inzending die de redactie het meest op de lachspieren werkte, namelijk die van Mijre Gidet: Na eerste sneeuwval maakt klein dorpje zich klaar voor winter. Mobieltjes worden vervangen door betrouwbaardere communicatiemiddelen.

Mijre, gefeliciteerd! Jij wint een van de boeken uit de Schrijfbibliotheek. De nieuwe ‘Verzin een onderschrift’ staat online met nu al een paar hele leuke reacties.

Dus Plusleden, doe je best!

Bron

www.schrijvenonline.org/onderschrift/verzin-een-onderschrift-16