Afbeelding

logo schrijfwedstrijd ik ben alles

Hebban

Win kaarten voor het Boekenbal met schrijfwedstrijd en schrijver Fay Weldon overleden

Win kaarten voor het Boekenbal met schrijfwedstrijd Boekenweek

Stichting CPNB organiseert in samenwerking met boekenwebstie Hebban.nl een schrijfwedstrijd ter ere van de opkomende Boekenweek (11 t/m 19 maart). Het thema is ‘Ik ben alles’. De winnende deelnemer ontvangt 1000 euro, een publicatie van het verhaal in het magazine Mezza en twee tickets voor het befaamde Boekenbal op 10 maart. Wil jij er met de hoofdprijs vandoor gaan? Alle Nederlanders en Vlamingen van 18 jaar en ouder mogen per persoon één Nederlands- of Vlaamstalig verhaal inzenden van maximaal 300 woorden via deze link. De deadline voor inzending is op 29 januari 23:59.

Bron: Schrijven Online 

Schrijver Fay Weldon overleden

Fay Weldon is op 4 januari op 91-jarige leeftijd overleden. De Britse auteur schreef naast tientallen romans ook voor televisie, radio en toneel. Weldons bekendste boeken waren haar debuut En mevrouw ging er vandoor (The Fat Woman’s Joke), Zusjes (Little Sisters) en Levens en liefdes van een duivelin (The Life and Loves of a She-Devil). Er kwam een TV-serie gebaseerd op dat laatste boek, en later ook een film met Meryl Streep. In 2017 verscheen een vervolg, Death of a She-Devil. Een groot deel van Weldons werk heeft een feministische ondertoon. Voor haar bijdrage aan de Britse literatuur werd Weldon in 2001 benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Bron: Bazarow

De Waanzinnige Podcast op nog meer plekken te beluisteren

Vanaf dit jaar kun je de afleveringen van De Waanzinnige Podcast, een podcast voor en door kinderen van 6 t/m 12 jaar, op meer plekken beluisteren. De Koninklijke Bibliotheek en Schooltv hebben namelijk licenties afgenomen. Schooltv bood via hun website reeks 1 en 2 van de podcast al aan sinds 2021, maar gaat dat nu ook met reeks 3, 4 en 5 doen. De Koninklijke Bibliotheek biedt alle afleveringen aan via hun kanalen. Dit betekent zowel op de Nationale Digitale Bibliotheek als op de websites van bibliotheken door heel Nederland. 

Bron: Bazarow