Afbeelding

Contract

Foto door energepic.com via Pexels
 

Win een uitgeefcontract met deze schrijfwedstrijden

Heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen boek uit te geven bij een echte uitgeverij? Dat kan. Gedurende het jaar 2022 zijn er meerdere schrijfwedstrijden waarbij je wel een hele leuke prijs winnen: een uitgeefcontract. Er zitten ook wedstrijden tussen waar je niet direct een uitgeefcontract wint, maar wel een grote kans erop. Ook dat is mooi meegenomen natuurlijk. Bekijk de wedstrijden van het komende jaar hieronder. 


Schrijf je eigen thriller (Evander Schrijfcoaching)

Deadline: 31 maart 2022

Doe mee

De bedoeling bij deze wedstrijd is dat je een verhaal schrijft in het genre thriller en/of spanning en/of whodunit. Het aantal woorden moet tussen de 7.500 en 90.000 liggen. De winnaar krijgt een jaar lang kosteloos manuscriptbegeleiding en toegang tot het netwerk van Evander Schrijfcoaching. Een grotere kans om daarna uitgegeven te worden dus!

Schrijfwedstrijd Lentekriebels (Loft Books)

Deadline: 30 april 2022

Doe mee

Het thema van de schrijfwedstrijd van Loft Books, e-only uitgeverij van feelgood en thrillers, is lentekriebels. Het verhaal mag maximaal 3.000 woorden lang zijn. De winnaar ontvangt een Lofts leespakket van 10 e-books en een consult met de uitgever. Wie weet komt daar wat leuks uit! Ook wordt het verhaal online geplaatst. 

Feelgood zomerschrijfwedstrijd (De Verhalenfabriek en Online Schrijfschool)

Deadline: 30 april 2022

Doe mee

Ook bij deze wedstrijd heb je de tijd van februari tot 30 april. Het thema is duidelijk: zomer. Schrijf dus lekker een kort feelgoodverhaal in dit thema tussen de 20.000 en 30.000 woorden. De winnaar krijgt een uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek. Het verhaal zal worden uitgegeven als e-book. 

Schrijfwedstrijd van Uitgeverij Zilverspoor

Deadline: 1 mei 2022 

Doe mee

Bij deze wedstrijd kun je kiezen uit de genres: fantasy, horror of sciencefiction, de genres die Uitgeverij Zilverspoor uitgeven. Dit mag zowel voor kinderen, volwassenen of Young Adult zijn. Het aantal woorden moet tussen de 70.000 en 120.000 liggen. Ook hier krijgt de eerste prijs weer een uitgeefcontract. De tweede prijs krijgt een vakkundige leesrapport, dat is ook niet verkeerd. 

Cozy detectivemanuscript (18.02 publishing)

Deadline: 18 augustus 2022 

Doe mee

Je verhaal moet vallen binnen het genre cozy mystery. Dit is een genre waarin seks en geweld buiten het podium plaatsvinden, de detective een amateur is en de misdaad en opsporing plaatsvinden in een kleine gemeenschap. Ook schrijf je daarnaast een synopsis. Het verhaal zelf mag tussen de 50.000 en 80.000 woorden zijn. De prijs is een grondige redactieronde en de uitgave van jouw manuscript, compleet met uitgavecontract en royalty’s.

Feelgood-schrijfwedstrijd 2022 (Luitingh-Sjithoff)

Deadline: 1 september 2022

Doe mee 

Nog een feelgood-schrijfwedstrijd om aan mee te doen, maar dan van Luitingh-Sjithoff. Het thema van de wedstrijd is: IK VERTREK. Dit thema is geïnspireerd door het tv-programma waarin Nederlanders hun geluk gaan beproeven in het buitenland. Het verhaal mag tussen de 20.000 en 25.000 woorden zijn. De winnaar krijgt een uitgeefcontract in de vorm van een e-book met professionele begeleiding. Ook kun je een feelgoodpakket ter waarde van 100 euro winnen.

Talentvolle schrijver 2022 (Schrijverspunt)

Deadline: 15 december 2022 

Doe mee

Voor deze wedstrijd moet je gedurende het jaar minimaal 10 verhaalinzendingen hebben geplaatst in de rubriek Schrijfactiviteiten (bij voorkeur in verschillende rubrieken). De winnaar krijgt de mogelijkheid om een jaar lang aan een manuscript te werken waarbij Uitgever Schrijverspunt gratis beschikbaar is voor advies en bij het behalen van een beoogd resultaat een uitgeefcontract zal aanbieden. 

Organiseer jij (of jouw uitgeverij) een schrijfwedstrijd waarmee een uitgeefcontract gewonnen kan worden? Stuur een mail naar redactie@schrijvenonline.org en we kijken of jouw wedstrijd in deze lijst past. 


Betere schrijver worden?

In iedere editie van tijdschrift Schrijven Magazine delen we tips, trucs & adviezen van bekende auteurs en schrijfdocenten. Leerzaam!

Nog geen abonnee? Meld je aan!

Ja, graag    Geef cadeau