Afbeelding

Win 10.000 euro met de verhalenwedstrijd van het Utrechtse literatuurfestival!

Foto: Pexels

Win 10.000 euro met de verhalenwedstrijd van het Utrechtse literatuurfestival!

Het ILFU International Literature Festival Utrecht geeft 10.000 euro aan de persoon die vóór 30 augustus het beste verhaal instuurt met het thema ‘opstaan’. Proza, poëzie en non-fictie zijn welkom, maar film, fotografie, animatie, muziek, rap en theater zijn ook mogelijke vormen om het verhaal mee te vertellen. 


Het literatuurfestival in Utrecht ziet er dit jaar wat anders uit. Het festival vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober, zowel op festivallocatie TivoliVredenburg als online. Met een beperkt programma is het festival dus toch te bezoeken! En daar voegt de organisatie een mooie verhalenwedstrijd aan toe. 

Thema ‘Opstaan’

Binnen het thema ‘Opstaan’ kan iedereen van 16 jaar en ouder een verhaal inzenden. Dat kan in het Nederlands, Engels of zonder woorden. De enige limitatie is dat het maximaal 3 minuten duurt wanneer het voorgelezen, bekeken of beluisterd wordt. Ook internationale inzendingen zijn welkom! Deelnemers moeten wel 4 euro betalen voor een inzending. 

Prijs en jury

De beoordeling wordt gedaan in drie rondes. De persoon die het beste verhaal instuurt wint een bedrag van 10.000 euro. De jury bestaat onder meer uit schrijver en dichter Joke van Leeuwen, radio-dj Sagid Carter, acteur/zanger Manoushka Zeegelaar Breeveld, storyteller Sahand Sahebdivani en presentator/acteur Dolores Leeuwin.

Wil je meedoen? Kijk dan op de website!