Afbeelding

Door Vera de Kok - Eigen werk, CC BY-SA 4.0

Wim Brands (1959 – 2016) overleden

Wim Brands (57) overleden. Schrijver, dichter en presentator Wim Brands is overleden. Hij werd 57 jaar. Brands werkte voor de VPRO en heeft meegeholpen aan de schrijfdag van  Schrijven Online/Schrijven Magazine.

Literatuur

Brands schreef zelf meerdere dichtbundels. De laatste, ’s Middags zwem ik in de Noordzee, verscheen twee jaar terug. Hij stelde ook bloemlezingen samen, zoals De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw.

Brands was vooral actief op de radio. Hij presenteerde samen met Wim Noordhoek het radio programma De Avonden, maakte wekelijks het interviewprogramma Brands met Boeken op Radio 1 en was op de VPRO te horen met meerdere programma’s over literatuur en filosofie.

Brands heeft ook samengewerkt met Schrijven Online/Schrijven Magazine. Hij heeft meegewerkt aan schrijfcursussen en de schrijfdag.

Depressie

Vanaf eind maart zou Brands voorlopig afwezig zijn bij zijn boekenprogramma, wegens gezondheidsproblemen. De VPRO ‘zag uit naar zijn terugkeer. Maar hij keert niet terug.’ Uit het door VPRO vrijgegeven persbericht blijkt dat Brands kampte met depressie. Deze depressie dreef hem naar een zelfgekozen einde. ‘De VPRO en literatuurminnend Nederland zullen hem ontzettend missen,’ aldus Karen de Bok, hoofdredacteur van VPRO televisie.

Bron: Tzum

Uitgeven

Dossier