Afbeelding

Schrijfcursussen in de zomer

Foto: Pexels

Wil jij een schrijfcursus volgen deze zomer? 6 schrijfcursussen op een rij

Heb je deze zomer tijd om te schrijven en sta je te trappelen om aan de slag te gaan met je schrijftalent? Misschien is een van deze 6 schrijfcursussen iets voor jou!


Schrijversvakschool Amsterdam

Deze zomer heeft de Schrijversvakschool Amsterdam twee online zomercursussen. Vanuit je huis of vakantieadres volg je drie weken online lessen samen met een groep. Met twee lessen per week ga je hard aan de slag. Wil je een algemene introductie? Met de online zomercursus schrijftraining leer je over literaire technieken en krijg je korte opdrachten. Je oefent dan met woordkeuze, beeldspraak, stijl, zinsmelodie en genre-principes. Wil je liever korte verhalen schrijven? Ook hiervoor heeft de Schrijversvakschool een zomercursus!

Editio

Editio heeft een enorm aanbod aan online schrijfcursussen waarbij je kan focussen op verschillende genres. Volg cursussen creatief schrijven of ga aan de slag met in de genres thriller, scenario, poëzie of biografie. Dit is maar een kleine lijst van de opties, dus Editio heeft voor ieder wat wils.

Schrijversacademie

Wil je een langere opleiding volgen? Dat kan bij de Schrijversacademie. Je start met een basismodule voordat je een specialisatie gaat volgen in een genre van jouw keuze. De opleiding is te volgen in de grote steden van Nederland en starten weer vanaf september. Ben jij klaar voor de uitdaging?

Schrijven Online

Of je nou beginner bent of gevorderde, en of je hart nou bij literaire romans of kinderboeken ligt of bij non-fictie of poëzie. Bij Schrijven Online is er een cursus voor iedereen. Je gaat meteen aan de slag met inspirerende opdrachten en krijgt leerzame feedback van onze ervaren en professionele docenten. Met de online cursussen kan je de hele zomer aan de slag!

Querido Academie

Met de online cursus #ikschrijfthuis van de Querido Academie kan de beginnende schrijver aan de slag met creatief schrijven. Ben je gevorderd? Dan kan je starten met de cursus #ikschrijfthuisverder. Heb je een concreet idee voor een boek, heb je schrijfervaring en doorzettingsvermogen? Dan is de Zomerklas Meesterproef misschien iets voor jou! Tijdens deze literaire bootcamp van de Querido Academie ga je een week lang niets anders doen dan schrijven. Je boekproposal wordt dan beoordeeld door een redacteur om te kijken of het potentie heeft voor publicatie.

Creatief schrijven België

Klaar voor een zomerschrijfweek, een retraite of een schrijfweekend? Dat kan! Bij Creatief Schrijven vind je de leukste schrijfcursussen, zowel op 1,5 meter als online. Bekijk het aanbod hier.
 

Service