Afbeelding

Schrijven met kaarten

Foto: Pexels

Welke verhalen zitten verborgen in jou? Kom erachter met een kaartendeck

Hoe begin je met schrijven? Zomaar gaan zitten met en leeg vel papier voor je neus of een knipperende cursor kan belemmerend werken. Dan zit je al snel ‘in je hoofd’ en komen er allerlei vragen omhoog: wie zit er op me te wachten? Of: hoe hoort het eigenlijk, een boek schrijven? Gelukkig kan je daar een kaartendeck voor gebruiken! 


De moed om te schrijven

Het kaartendeck ‘De moed om te schrijven’ helpt je door deze impasse heen. Door op intuïtie een kaartje te trekken, ontvang je een inspirerende boodschap. Al schrijvend kun je hierop reflecteren: wat betekent deze quote nu voor mij? 

Bij elke kaart zit ook een inzicht en een schrijfoefening, als extra aanmoediging om te schrijven. Zonder vastgesteld doel, maar juist door uit je intuïtie te putten, beginnen de woorden te stromen.
De set bestaat uit 52 kaarten met inspirerende quotes en een boekje met 52 schrijfoefeningen, samengesteld door schrijfcoach Eveline Broekhuizen. 

Afbeelding

Schrijven met kaarten

Hoe werkt het? 

•    Schud de kaarten met de quotes naar beneden.
•    Kies een kaart uit die je aandacht trekt.
•    Schrijf de quote over en laat je intuïtie je leiden naar de volgende zin.
•    Of lees het bijbehorende inzicht en volg de schrijfoefening.

Waarom heet het ‘De moed om te schrijven’?

Eveline: “Schrijven kan altijd en overal. Toch is er vaak iets wat mensen tegenhoudt om ermee te beginnen en het vol te houden. Twijfels, angsten onzekerheden die de kop opsteken als je aan iets onbekends en gewaagds begint. En gewaagd is het, want al schrijvend kun je verhalen ontdekken die tot dan toe verborgen bleven. En zodra je het opschrijft staat het zwart op wit. Daar is veel moed voor nodig.” Daarom koos ze voor de titel ‘De moed om te schrijven’.

Over Eveline Broekhuizen

Eveline heeft twaalf jaar ervaring in het boekenvak en begeleidt coaches en ervaringsdeskundigen met het schrijven van hun boek. Tijdens haar coachsessies en schrijfworkshops maakt ze gebruik van kaartjes om de woordenstroom op gang te brengen. ‘En ik trek zelf dagelijks een kaartje om te schrijven vanuit mijn hart, in plaats van vast te blijven zitten in mijn hoofd. De meeste teksten die ik heb geschreven voor het kaartendeck zijn ook zo ontstaan.’ Het kaartendeck ‘De moed om te schrijven’ kost € 29,95 en is verkrijgbaar via haar website.

Service