Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht verloren objecten

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #286

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #286.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 286e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #286 - Verloren

Door Johanna Müller

Toen ik een uk van vijf was, zeulde ik mijn Mecki (een egel-popje) overal mee, als beste kameraadje. Tot ik hem op een autobus vergat en voluit jankte omdat ik mijn favoriete knuffel kwijt was. Dankzij het kordate optreden van mijn oma, had ik hem al snel terug. Nu las ik een tijd geleden in de gratis Metrokrant dat iemand een paar schoenen was kwijt gespeeld op de trein. 

Wat ben jij ooit vergeten, heb je verloren waarvan je ontzettend spijt had? Ben je uiteindelijk verenigd met wat je kwijt was, of heb je nog maanden en jaren later allerlei plaatsen afgesnuffeld, rommelmarkten aangedaan om je verloren item terug te vinden.

Zo, dat is de opdracht. Schrijf je verhaal op van iets dat je ooit vergeten bent, op de tram, bus, trein of waar dan ook, wat dat met je deed en of er oplossing kwam.

Je mag met deze opdrachten alle kanten uit: een brief aan het verloren ding, een imaginaire dialoog, … Minstens 300 woorden, maar meer mag natuurlijk ook.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.