Afbeelding

Schrijfopdracht gesprek tussen tomaat en komkommer

Bron: Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #281

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #281 - Het meest bizarre scenario

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 281e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #281 - Zei de kersttomaat tegen de komkommer

Door schrijfcoach Johanna Müller

De feestdagen zijn achter de rug, het vuurwerk heeft geknald, mensen hebben hun buikje rond gegeten, gefeest, misschien ruzie gemaakt. De schrijfopdracht voor deze week is: er ontspint zich een conversatie in de koelkast tussen een kersttomaat en een komkommer. Van zodra de deur van de koelkast sluit, laten ze zich gaan en becommentariëren een van de momenten tijdens de feestdagen die hen heugen. Dat kan commentaar zijn op één of meerdere gasten, het kan gaan over de sfeer en hoe zij die beleefden, misschien hebben ze wel spijt dat ze niet verorberd werden, of.....

Je tekst mag 400 tot 700 woorden lang zijn. Grappig, ontroerend, scherp, maakt niet uit maar zorg dat de tomaat en de komkommer goed met elkaar dialogeren.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.