Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht 280

Foto: Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #280

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #280 - Het meest bizarre scenario

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 280e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #280 - Het meest bizarre scenario

Door schrijfcoach Mike van Holsteijn 

Verhalen en inspiratie zitten verstopt in de kleinste hoekjes van het dagelijks leven. Je kunt je hersenen trainen om overal een verhaal in te zien, door altijd goed om je heen te kijken en je dingen af te vragen. Waar gaat die vrouw naartoe? Waarom loopt die man met een stok? Soms is het ook leuk om op een gegeven moment op de dag jezelf af te vragen wat het meest gekke is dat op dat moment kan gebeuren.

De opdracht: sta op een gegeven moment op een willekeurige dag stil en vraag je af wat het meest gekke en bizarre is dat op dat moment kan gebeuren. Schrijf dat op in een verhaal van maximaal 300 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het eerste jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij uiteindelijk de kant van de letterkunde op wil gaan.