Afbeelding

Afbeelding: Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #247


wekelijkse schrijfopdrachtBehoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 247ste opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #247 - Het kistje

Door schrijfcoach Ingeborg van Buiten

Iedereen kan het zich voorstellen; je bent aan het verbouwen en je besluiten dat die lelijke schouw er toch maar uit moet. De sloophamer gaat er tegenaan. Vanonder het puin komt een klein kistje met geschriften of brieven tevoorschijn.

De opdracht

Voor de schrijfopdracht van deze week duiken we in het verhaal van het kistje. Je mag nu een van de volgende twee routes volgen:

1. Je beschrijft de vondst van het kistje, een duidelijke setting, een tweede personage, hoe ziet het kistje eruit en wat tref je aan? Wat zijn de emoties. Let op het gebruik van bijvoeglijk naamwoorden. Maak ze treffend, of laat ze weg.

2. Bedenk een persoon, de brievenschrijver. En bedenk een persoon aan wie hij een of meerdere brieven in het kistje geschreven heeft. Schrijf vervolgens een brief waaruit blijkt in welke tijd de schrijver leeft of geleefd heeft, wat zijn relatie is tot de geadresseerde en welk conflict zij delen. (Een conflict kan een onmogelijke liefde zijn, maar ook een verstoorde ouder/kind relatie.)

Voel je tijdens het schrijven in geen enkel opzicht beperkt door tijd en plaats. Dus laat je fantasie de vrije loop. Schrijf je verhaal of brief in maximaal 500 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de auteur

Ingeborg van Buiten heeft voor meerdere bedrijven als marketingmanager gewerkt en veel ervaring opgedaan als projectcoördinator en eindredacteur van zakelijke uitgaven. Schrijven, lezen en boeken zijn altijd een grote passie geweest. Twee jaar geleden gooide zij het roer om en volgde ze o.a. de redactieopleiding aan de schrijversacademie. Inmiddels werkt ze als zelfstandig marketingadviseur en redacteur via haar eigen bedrijf, YGG Marketing. Daarnaast heeft zij onlangs YGG Publishing opgericht om auteurs te begeleiden bij het verwezenlijken van hun dromen.