Wekelijkse schrijfopdracht #245

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 245ste opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #245 - Bijzonder sprookje

Door schrijfcoach Katja de Vries

Voor deze opdracht hoef je geen 'verhaaltje' te verzinnen, maar alleen een klassiek sprookje te kiezen. Zo'n sprookje dat echt iedereen kent, zoals Sneeuwwitje, Roodkapje, De wolf en de zeven geitjes, Repelsteeltje, enz. Vertel je gekozen sprookje, maar doe er iets bijzonders mee: schrijf het in straattaal of juist op een heel ouderwetse hoogstaande toon.

Kies voor een bijzonder perspectief, een bijzondere setting of maak het opvallend humoristisch of juist extreem griezelig. Als je het verhaal zelf niet meer hoeft te verzinnen, kun je je extra goed focussen op de andere aspecten van de tekst. Vertel wel het hele sprookje. Dat zou binnen 500 woorden zeker moeten lukken.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de auteur

Katja de Vries is van huis uit taalkundige en heeft ruim twintig jaar ervaring als vertaler en revisor. Ze is momenteel werkzaam als Language Quality Specialist en is tevens actief als literair vertaler uit het Italiaans en het Engels. Ook doet zij redactie- en persklaarmaakwerk en schrijft ze boekverslagen voor diverse literaire uitgeverijen. Creativiteit en precisie zijn haar belangrijkste aandachtspunten bij geschreven teksten: deze twee aspecten moeten niet om voorrang vechten, maar elkaar juist versterken.

Bron foto: Pixabay