Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #155 – Onweer

Wekelijkse schrijfopdracht #155 – Onweer

9 Augustus 2017

Wekelijkse schrijfopdracht #155 – Onweer Zomer. Vakantie. Echt Hollands/Belgisch zomerweer. Dus daarom deze week geen schoolse opdracht, maar totale vrijheid. We gaan freewriten.

Bij freewriten laat je je niet blokkeren door het stemmetje dat we allemaal regelmatig horen dat zegt dat het toch allemaal niets wordt met dat geschrijf. Bij freewriting benut je de diepere lagen van je creativiteit en kun je blokkades omzeilen.

Opdracht

Pak een keukenwekker of zet de wekker op je telefoon op vijf minuten. Zorg voor een rustige omgeving. Pak pen en papier of ga achter je computer zitten. Ontspan. Denk aan onweer. Donder. Bliksem. Start dan de wekker of stopwatch op je telefoon en ga dan aan de slag. Schrijf onafgebroken vijf minuten. Denk niet na en lees niet terug. Go!

Plaats het resultaat van je zomerse freewrite-sessie hier op het forum. Je mag ook je ervaringen tijdens freewriten delen. Werkte het voor jou? Wat voelde je? Was het moeilijk om niet te letten op spelling/grammatica? Etc.

De bijdragen zullen niet van schoolse feedback worden voorzien, want dat gaat in tegen de essentie van freewriting. Wel zullen we reageren op jullie ervaringen. We zijn benieuwd.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken. 

 Door gastschrijfcoach Frank Noë 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wekelijkse schrijfopdracht #154
- Wekelijkse schrijfopdracht #153


Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine

Voortaan in iedere editie van Schrijven Magazine!

Lees meer
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!