Afbeelding

VOORPRET: De perfecte pitch

Frank Noë is niet alleen hoofdredacteur van Schrijven Magazine, hij is ook auteur van meerdere literaire romans en kinderboeken. In het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt hij over de ideale pitch. Wij publiceren voor.

De ‘elevator pitch’ of kortweg pitch is een belangrijk instrument bij het in de wereld helpen van je boek, en daarmee is het een van de belangrijkste vaardigheden van de moderne schrijver. Toen ze me vroeger vroegen: ‘Waar gaat je boek eigenlijk over?’ begon ik altijd een wat warrig pleidooi dat romans niet van een etiket kunnen worden voorzien en dat ik het juist interessant vond als een boek een aantal lagen had met voor elke laag een ander thema, als een soort spekkoek.

Dat was een lastig verhaal. Men zat niet te wachten op een verhandeling, men wilde een pitch. Het duurde een tijdje voor ik het doorhad, maar vanaf dat moment heb ik voor elk boek een pitch klaar. Dus als ze nu vragen: ‘Zeg, waar gaat je boek eigenlijk over?’ Kunnen ze het krijgen. In maximaal twee minuten.

Meer lezen over de perfecte pitch?

Nog even geduld, je vindt Franks hele verhaal in het winternummer van Schrijven Magazine dat omstreeks 7 december verschijnt.

Ben je nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 november 16:00 u. een abonnement, dan krijg je het winternummer thuis

Introductieaanbieding

Of werf een abonnee en krijg zelf cadeaus.

Werf een abonnee

Techniek