Start » Nieuws » VOORPRET: 4 schrijftips van Marion Pauw

VOORPRET: 4 schrijftips van Marion Pauw

12 Maart 2018

Marion Pauw leest weleens boeken waarvan ze denkt: was nét iets strenger geweest dan was het zoveel beter geworden. Daarom deelt ze in het komend nummer van Schrijven Magazine haar tips. We geven er alvast één prijs.

Door Vivian de Gier en Marc Brester 

1. Zet uit, die wifi

‘Het allerbelangrijkste voor het schrijven is ervoor zorgen dat je niet online kunt gaan. Echt, hoor! Het schrijven van een boek vereist een enorme concentratie. Je moet de diepte in kunnen gaan. Ik heb gemerkt dat ik dat niet voor elkaar krijg als er ook mail of berichtjes van Facebook binnenkomen. Tegenwoordig schrijf ik elke dag een paar uur bij mijn uitgever op kantoor of in een rustig café, en dan laat ik mijn telefoon thuis zodat ik ook niet gebeld kan worden. Dat werk ik niet alleen productiever, maar het is ook heel ontspannend om heel geconcentreerd te werken zonder afleiding. Daardoor ervaar ik het schrijven nu echt als rustgevend; ik knap er helemaal van op. De grap is dat een uur of drie al voldoende is, dan heb ik genoeg en goed werk geleverd. Ik hoef dus veel minder uur te werken op een dag dan vroeger. Ik heb geen stress meer omdat ik niet genoeg heb gewerkt én ik heb meer tijd voor sporten en andere dingen.

Alle schrijftips van Marion Pauw lezen? Je vindt ze in het komend nummer van Schrijven Magazine dat omstreeks 2 april verschijnt. Wil je dit nummer niet missen, maar ben je nog geen abonnee? Profiteer vóór donderdag 22 maart 16:00 u. van de introductieaanbieding, dan krijg je dit nummer thuis.

Word abonnee   Geef Schrijven Magazine cadeau

 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Boek schrijven in dertien minuten
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 26 november 16:00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer rond 7 december in je brievenbus!

WORD ABONNEE