Afbeelding

Cover van Bonita Avenue, debuutroman van Peter Buwalda.

Vertaalrechten Bonita Avenue verkocht aan Amerikaanse uitgever

Cover van Bonita Avenue, debuutroman van Peter Buwalda.De debuutroman Bonita Avenue van Peter Buwalda zijn verkocht aan uitgeverij Hogarth (Random House). De vertaalde versie moet in 2015 verschijnen.

Internationale doorbraak Bonita Avenue

Dat liet De Bezige Bij, uitgever van Peter Buwalda, weten. Aan de Amerikaanse uitgever Hogarth werden ook de vertaalrechten van Het diner van Herman Koch verkocht. ‘Het doet mij goed weer een Nederlandse schrijver in de VS uit te geven,’ aldus uitgever Alexis Washam, die Bonita Avenue aanprijst als een spannend en hilarisch boek dat ‘een internationaal publiek’ aanspreekt.

Bonita Avenue verscheen in 2011 en is inmiddels 300.000 keer over de toonbank gegaan. Eerder werden de vertaalrechten van het boek al aan Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Tsjechië, Hongarije, Taiwan, IJsland en Griekenland verkocht. Verder is er een 20-delig hoorspel van Buwalda’s debuutroman gemaakt en is een verfilming in voorbereiding.

Peter Buwalda

Peter Buwalda was journalist en redacteur, tot hij zich geheel aan zijn schrijverschap wijdde. Daaruit kwam Bonita Avenue voort, die genomineerd werd voor onder meer de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. Buwalda ontving de Tzumprijs, de Academica Debutantenprijs en de laatste Selexyz Debuutprijs.

Bron

www.debezigebij.nl/web/Nieuws/Artikelpagina/Vertaalrechten-Bonita-Avenue-verkocht-aan-VS.htm