Afbeelding

Bron: Pexels

Van huisvrouw tot bestsellerauteur: deze zes vrouwen lukte het!

Van huisvrouw tot bestsellerauteur: deze zes vrouwen lukten het!    De één moest plotseling de kost gaan verdienen nadat in één nacht zowel haar echtgenoot als schoonmoeder stierven, een andere moeder begon te schrijven omdat ze was ingesneeuwd en een derde kreeg een boekidee via een droom. Deze zes vrouwen waren ooit fulltime huisvrouw en zijn nu bestsellerauteurs.


1. J.K. Rowling 

Joanne Rowling (1965) is wereldberoemd geworden dankzij haar Harry Potter-boeken. Rowling werd benoemd tot de meest invloedrijke vrouw in Groot-Brittannië en haar vermogen wordt geschat op 600 miljoen pond. 
Het ging Rowling echter niet altijd zo voor de wind. Voor Rowling begon met het schrijven van Harry Potter en de Steen der Wijzen, maakte zij een heftige periode door. Haar huwelijk strandde, haar moeder stierf na een lang ziekbed en Rowling zelf leed aan een heftige depressie. (Haar depressie was later de inspiratie voor de ‘Dementors’ in de Harry Potter-boeken.)
Rowling schreef haar eerste boek terwijl ze van een uitkering leefde. Na 12 afwijzingen, vond ze eindelijk een uitgever. Haar boeken hebben inmiddels talloze prijzen gewonnen en verkochten meer dan 400 miljoen exemplaren.

 2. Nora Roberts

Inmiddels heeft ze meer dan 213(!) boeken op haar naam staan, maar ooit was Nora Roberts (1950) fulltime moeder en huisvrouw. Roberts trouwde direct na het afronden van de middelbare school (1968) en kreeg twee zoontjes. Ze bleef thuis om voor hen te zorgen, een periode in haar leven die ze later omschreef als haar ‘earthmother years’. Ze deed veel creatieve dingen zoals keramiek maken en kinderkleding naaien.
In 1979 was Roberts met haar kinderen aan huis gebonden, vanwege een enorme sneeuwstorm. Om tijd te verdrijven begon ze te schrijven en een nieuwe passie was geboren. Al snel rondde Roberts verschillende manuscripten af, die (na een aantal afwijzingen) gepubliceerd werden bij Harlequin.
Roberts publiceert ook onder de pseudoniemen Jill March, Sarah Hardesty en J.D. Robb.

3. Mary Higgins Clark

Alle 51 boeken van Mary Higgins Clark (1927) zijn bestsellers in de Verenigde Staten en veel ervan ook in Europa. Higgins Clark werkte onder andere als secretaresse en stewardess, maar gaf haar werk op om te trouwen en kinderen te krijgen. Ze begon met schrijven als hobby en volgde een aantal cursussen. Tien jaar nadat Higgins Clark haar werk had opgezegd, stierf haar man aan een hartaanval. Haar schoonmoeder, die destijds bij hen op bezoek was, stortte in bij het ontdekken van de dood van haar zoon en stierf dezelfde nacht. Na deze tragische gebeurtenissen moest Higgins Clark alleen voor haar gezin zorgen. Gelukkig kon ze al snel aan de slag als schrijver voor een radioprogramma. Inmiddels zijn haar boeken, vooral psychologische thrillers, meer dan 80 miljoen keer verkocht. Mary’s dochter, Carol Higgins Clark, is ook schrijfster.

 

4. Stephanie Meyer

Stephanie Meyer (1973) is wereldwijd beroemd door haar Twilight-serie, die ruim 100 miljoen exemplaren verkocht en in 37 talen werd uitgebracht.
Meyer trouwde op haar twintigste met haar jeugdliefde en kreeg drie kinderen. Ze had Engels gestudeerd en overwoog om een rechtenstudie te gaan doen, maar toen ze haar eerste kind kreeg had ze het gevoel dat moeder zijn haar roeping was.
Op 2 juni 2003 kwam Twilight in Meyers leven: ze droomde over een vampier die verliefd was op een meisje, maar ook dorstig was voor haar bloed. Het idee voor de boekenreeks was geboren.


5. Susan Elisabeth Phillips

Susan Elisabeth Phillips (1948) wordt ook wel de ‘koningin van de romantische komedie’ genoemd en creëerde daarnaast een nieuw genre: het ‘sport romance’-genre.
Phillips studeerde theaterkunst en werkte een tijdlang als docent, totdat ze besloot te stoppen met werken en zich fulltime op het moederschap te richten. In 1976 begon ze samen met buurvrouw en mede-boekenliefhebber Claire Kiehl, met het schrijven van een historisch liefdesverhaal. The Copeland Bride werd gepubliceerd onder het pseudoniem Justine Cole.
Inmiddels heeft Phillips onder haar eigen naam ook talloze succesvolle boeken en boekenseries uitgebracht.

 6Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een gepensioneerd internist én heeft inmiddels tientallen boeken op haar naam staan, waaronder de Rizolli & Isles-reeks, waarop een succesvolle televisieserie werd gebaseerd. Gerritsens schrijfcarrière begon toen ze fulltime thuis zat vanwege haar zwangerschapsverlof. Met haar korte verhaal On Choosing the Right Crack Seed deed ze mee aan een verhalenwedstrijd georganiseerd door het tijdschrift Honolulu en won de eerste prijs. Inmiddels heeft ze vele succesvolle medische en romantische thrillers geschreven