Afbeelding

Bron: Schrijven

Trending Topic: Komt er een Utrechtse Boekenbar?

Trending Topic: Komt er een Utrechtse Boekenbar?De jonge boekenliefhebber Tim van den Hoed (27) is initiatiefnemer van de Utrechtse Boekenbar. Onlangs startte hij een crowdfundingsactie om de plannen voor zijn zaak te kunnen realiseren. ‘Een zaak waar jong publiek graag binnenloopt. Een sfeervolle plek waar mensen terecht kunnen voor een goed boek én een goede kop koffie.’ Zo ziet Van den Hoed de Utrechtse Boekenbar voor zich.

Mooie boeken & lekkere koffie 

Tim van den Hoed is een echte boekenman: na zijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam ging hij aan de slag als webredacteur bij de VARA gids.
Het starten van een eigen boekenwinkel is al lang zijn droom. Volgens Van den Hoed zijn er genoeg mogelijkheden voor het fysieke boek en de fysieke boekenwinkel naast de opkomst van het e-boek. ’Er is er een tegenbeweging ontstaan van mensen die zich juist willen laten inspireren in een fysieke winkel. Zij willen een boek aanraken en zien voordat ze het kopen. Een winkel met mooie boeken moet zelf ook aantrekkelijker zijn. Mensen zullen dan sneller geneigd zijn boeken te kopen’, aldus Van den Hoed. Hij wil in zijn assortiment dus vooral boeken opnemen met enige artistieke waarde, maar wel verdeeld in een breed aantal genres, zoals literaire boeken, kookboeken en fotoboeken. 

Huiskamersfeer

Tim van den Hoed is op het moment op zoek naar een geschikte locatie in Utrecht. Het moet een ruimte zijn van 50 tot 100 vierkante meter. Het kleinschalige van de winkel zal bijdragen aan de huiselijke sfeer die Van den Hoed hoopt te creëren.

Meer informatie

Donaties op Crowdfunding kunnen tot 17 juli worden gedaan. Van den Hoed hoopt in september of oktober de Utrechtse Boekenbar te kunnen openen. Volg de facebookpagina voor updates. 

Bron: DUIC