Tablet gaat winnen van de e-reader

Slecht nieuws voor de e-reader, uit recent onderzoek is gebleken dat de tablet om verschillende fronten beter uit de verf komt dan de e-reader. De tablet is sneller, beter leesbaar en niet duurder dan een e-reader. Is dit het einde van de e-readers?

Tablets maken op verschillende fronten een inhaalslag

Uit nieuwe cijfers van de Koninklijke Bibliotheek die zijn opgevraagd door NRC Q blijkt dat Nederlanders steeds meer gebruik maken van hun smart Phone of tablet dan van een e-reader. Dit heeft een logische verklaring. E-readers zijn vooral geschikt om romans op te kunnen lezen en niet geschikt om bijvoorbeeld studiemateriaal op te lezen. Maar ook kranten, tijdschriften en reisgidsen zijn op een e-reader nauwelijks leesbaar. Dit werd geconstateerd door de Consumentenbond, ook meldden zij dat je als student beter af bent met een tablet omdat het studiemateriaal op een tablet veel beter leesbaar is.
De e-reader was revolutionair in zijn lichte gewicht maar de nieuwste generatie tablets maakt ook hier een inhaalslag en is bijna even licht als een e-reader.

De belofte van het e-inkscherm

De e-readers zouden bovendien als enige van een e-inkscherm voorzien zijn. Zelfs in direct zonlicht is het scherm goed leesbaar maar ook op dit gebied maakt de tablet een inhaalslag. Volgens  de Consumentenbond zijn de schermen van Samsung tablets  prima bruikbaar in fel licht. Bovendien kun je op je tablet de helderheid en contrast zelf aanpassen en werkt het systeem van de tablet sneller dan het systeem van de e-reader. Zelfs voor de prijs hoef je het niet meer te laten, een tablet heb je al vanaf 100 euro.  Kortom; het tijdperk van de tablet is aangebroken.

Bron

http://www.nrcq.nl/2015/03/12/waarom-de-e-reader-het-gaat-verliezen-van-de-tablet

Uitgeven