Afbeelding

Regenboogvlag

Foto door Markus Spiske

Speciale prijs voor het beste lgbtq+ boek en Marion Pauw en Anya Niewierra winnen belangrijkste thrillerprijzen

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Speciale prijs voor het beste boek uit het lgbtq+ spectrum

Literair weblog Tzum kent elk jaar de titel BruutTAAL Regenboogboek toe aan het beste boek uit het lgbtq+ spectrum. De prijs wordt gesponsord door BruutTAAL. De winnaar ontvangt 1.000 euro en een maand gratis reclame op Tzum. BruutTAAL zal de prijs in ieder geval de komende vijf jaar sponsoren. Vorig jaar won het boek Gloei van Edward van de Vendel en Floor de Goede de titel. De voorwaarden om mee te mogen doen zijn: het boek moet gepubliceerd zijn tussen 1 september 2021 en 30 juni 2022 en het betreft een oorspronkelijk Nederlandstalig fictiewerk. Begin juli komt Tzum met een shortlist en in de Prideweek, van 30 juli tot 7 augustus, wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Bron: Tzum 

Marion Pauw en Anya Niewierra winnen belangrijkste Nederlandse thrillerprijzen

Op de Avond van het Spannende Boek in de Bibliotheek Neude in Utrecht werden de vier grootste thrillerprijzen uitgereikt. Twee van de belangrijkste zijn toch wel de Hebban Thrillerprijs (de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar) en de NBD Biblion Gouden Strop (de belangrijkste lezersprijs voor thrillers). Die eerste prijs is dit jaar gewonnen door Anya Niewierra met haar boek De Camino. De tweede prijs is gewonnen door Marion Pauw met haar boek Vogeleiland. 

Bron: Dagblad van het Noorden

‘Juni en juli zijn fijne maanden voor de boekhandel’

Bij boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem gaat het in de maanden juni en juli altijd heel goed met de boekenverkoop. Cas Botman vertelt aan de Volkskrant dat hij rond deze periode altijd vrolijke mensen in de winkel krijgt die op zoek zijn naar vakantie- en reisboeken. Het zomerlezen is begonnen! Twee boekentips voor de zomer zijn volgens Botman: Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens en De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley. Hij vertelt ook nog iets wat hem opvalt, namelijk dat het boek Totaal van Marcel van Roosmalens het heel goed doet. Dat is een dik boek van 800 pagina’s met zijn beste reportages. Of ze geen last hebben van inflatie? Wel een beetje. De verkoop loopt iets terug. 

Bron: Volkskrant

Uitgeven