Afbeelding

Bord met groente

Foto: Ella Olsson via Pexels

Sonja Bakker onder vuur en zo krijg je kinderen aan het lezen

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Schrijver Maarten 't Hart (76) begin dit jaar getroffen door herseninfarct

In januari is schrijver Maarten ’t Hart (76) getroffen door een herseninfarct, zo vertelt hij in een interview aan NRC. Daarnaast heeft hij in april een openhartoperatie ondergaan vanwege twee lekkende hartkleppen. Beide keren lag hij op de ic en bleek het spannend. Ondanks alles is hij goed hersteld, zo meldt ’t Hart. Wel maakt de auteur zich nog zorgen om vocht dat in het hartzakje terecht is gekomen tijdens de openhartoperatie. 

Bron: NRC

Sonja Bakker onder vuur om kopiëren recepten

Het Instagram-account van kookboekenschrijfster Sonja Bakker is offline gehaald omdat ze recepten van anderen zou hebben geplaatst. Dit is niet de eerste beschuldiging van plagiaat aan het adres van Bakker. Voedingscoach Bea Pols stapte in 2006 naar de rechter om aan te tonen dat Bakker hele zinnen uit haar boek had gestolen. Hoe werkt het nu precies met plagiaat? Op NU.nl wordt uitgelegd hoe het zit met recepten. Meer lezen?

Bron: NU.nl

De 10 manieren om kinderen aan het lezen te krijgen volgens Jacques Vriens

In de Volkskrant noemt kinderboekenschrijver Jacques Vriens tien manieren om kinderen aan het lezen te krijgen. Zo zegt hij: “Leerlingen lezen wat ze willen. Dankzij goede boekpromotie kunnen zij op het spoor gezet worden van boeken die wat meer diepgang hebben.” Natuurlijk moet er ook een uitgebreide bibliotheek zijn op school en is het belangrijk dat er regelmatig voorgelezen wordt. De andere aanbevelingen van Vriens lees je hier.

Bron: Volkskrant

Op 4 en 5 september vindt Literair Festival Vestdijk plaats

Schrijver Simon Vestdijk wordt op 4 en 5 september geëerd met het Literair Festival Vestdijk in Harlingen. Op de website staat meer te lezen over het programma: “Met onder andere Vestdijkkenner Kees ’t Hart, Hiske Oosterwijk zingt Gysbert Japicx, historicus Josse Pietersma, literair talent Joost Oomen, 1ste dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga, Friezen-schrijver Flip van Doorn, muziek en lekker eten.”

Bron: Tzum.info
 

Uitgeven