Margaret Atwood in College Tour, sommige boeken niet voorradig door papiertekort

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Margaret Atwood in College Tour

De Canadese Margaret Atwood (81), bekend van haar roman The Handmaid’s Tale, zal te gast zijn bij Twan Huys in College Tour. De auteur won twee keer de prestigieuze Booker Prize. Het programma wordt op 27 september opgenomen.

Bron: Tzum.info

J.V. Neylen wint de Poëziedebuutprijs 2021

De bundel En niet bij machte van J.V. Neylen heeft de vijfde Poëziedebuutprijs, een initiatief van Poëziecentrum en deAuteurs, gewonnen. Ze wint daarmee € 1.500. De jury zei over de bundel: “J.V. Neylen (1989, Antwerpen) is de jongste geselecteerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2021. Toch valt op hoe doorleefd haar poëzie is: plechtstatig verwoordt ze haar zoektocht naar identiteit en naar de eeuwige balans tussen hoog willen reiken, maar zich teruggetrokken weten naar al wat grond is.”

Bron: Tzum.info

Sommige boeken niet voorradig door papiertekort 

De boekensector heeft last van het papiertekort. Door de coronapandemie is er veel vraag naar onder andere kartonnen dozen voor pakjes van webwinkels, waardoor papierpulp niet aan te slepen is. De boekensector heeft last van deze papierschaarste, waardoor sommige titels tijdelijk niet voorradig zijn. 

Robert Jan de Rooij, eigenaar van drukkerij Wilco, merkt dat hij veel langer moet wachten als hij papier bestelt. Hij vertelt aan de NOS: "De hele papiermarkt is compleet uit balans. Als ik papier in huis wil hebben, duurt zo'n bestelling normaal gesproken een paar weken. Nu moet ik vier maanden wachten. Dus ja, uitgevers zullen soms ook moeten wachten op hun boeken.”

Bron: NOS.nl

Lale Gül wil in tweede roman schrijven over relatie met nieuwe vriend

Lale Gül, bekend van haar debuutroman Ik ga leven, schrijft momenteel aan haar tweede boek waarin ze ook ingaat op haar nieuwe relatie. Dat vertelt ze in gesprek met JAN. Ze zal wel minder openhartig zijn dan in haar debuutroman, zo laat ze weten. Gül ontmoette haar vriend Tim via Instagram. 

Bron: NU.nl

Uitgeven