Sonim-Cliffhanger schrijfwedstrijd

De Sonim-Cliffhanger schrijfwedstrijd is van start.De inzending voor deze wedstrijd is gesloten. In samenwerking met Bergwijzer.nl organiseren wij een wedstrijd waar je van op het puntje van je stoel gaat zitten. Doe mee en maak kans op onder meer de robuuste Sonim Force telefoon.

De redacties hebben op 20 december een TwitterTale gehouden. Het verhaal dat daaruit is voortgekomen, gebruikten we als input voor de schrijfwedstrijd. De wedstrijd gaat vandaag van start en duurt t/m 10 januari 2013.

Wat moet je doen?

Schrijf een verhaal van maximaal 1.000 woorden waarin een Sonim telefoon een rol speelt (kijk hier voor een video). Het verhaal moet zich in een berggebied afspelen en het verhaal van de TwitterTale moet erin verwerkt zijn. Je bent geheel vrij in de manier waarop je dit doet. Zie hieronder het TwitterTale verhaal:

‘Mijn wangen stonden strak van de kou toen ik de deur van de berghut achter me dichttrok. Uit de hut hoorde ik Eline roepen: "Waag het niet om me hier alleen achter te laten, schoft!"
Er klonk het geluid van brekend glas, en toen werd het stil. Ik bond mijn ski's om en begon aan de afdaling. Even later zag ik Crans Montana liggen en daar beneden lag Sion met het kleine vliegveldje, mijn bestemming. Daar moest ik zo snel mogelijk naar toe. Zonder twijfel stortte ik me van de met rotsen bezaaide helling.
Als Eline de waarheid had gesproken, was dit mijn enige kans om te voorkomen dat alles gruwelijk fout zou gaan. Ik keek op en zag dat alle hoop verloren was. Het vliegveld bleek dicht, de startbaan bedekt met een dikke laag sneeuw.
Opeens voelde ik de sneeuw onder me schuiven. Voor ik het wist rolde ik naar beneden. Met mij kwam een ton extra sneeuw mee.’

(met dank aan: @DrBoefje, @Mabon4, @jeannettekim57, @Hooghiemstra_P en @LadyNieske)

Wat kun je winnen?

  • De eerste prijs is een Sonim XP5300 Force 3G telefoon t.w.v. €389,00, een robuust apparaat dat water- en schokbestendig is. De telefoon mag bijna onverwoestbaar genoemd worden, perfect voor elke reiziger.
  • De tweede prijs is het boek Extreme uitdagingen van wijlen Ronald Naar, beroepsavonturier en National Geographic-auteur, over drie uiteenlopende expedities.
  • De derde prijs is de DVD-boxset Raging Planet van Discovery Channel, waarin de kracht van de natuur in beeld wordt gebracht en het ontstaan van natuurverschijnselen als tornado’s en vulkaanuitbarstingen wordt uitgelegd.

Inzenden en deadline

De deadline van het verhaal is 10 januari 2013. De uitslag wordt bekend gemaakt op 24 januari. Stuur je verhaal in via het wedstrijdformulier van Bergwijzer.nl. Let op: maak het verhaal op in Word (of een vergelijkbare tekstverwerker) en kopieer de tekst in het tekstvak van het formulier. Een foto is niet nodig. De winnende verhalen worden gepubliceerd in Schrijven Magazine en/of op Schrijven Online en Bergwijzer.nl.

Wij wensen iedereen veel schrijfplezier en zien jullie spannende cliffhanger verhalen graag tegemoet!

Bron

www.schrijvenonline.org/nieuws/cliffhanger-twittertale