Afbeelding

Boek vasthouden

Foto: cottonbro via pexels

Sigrid Kingma nieuwe Dichter fan Fryslân en Auteur Wilbur Smith overleden

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Zuid-Afrikaanse auteur Wilbur Smith overleden 

De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Wilbur Smith is afgelopen zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn uitgever stierf Smith in zijn huis in Kaapstad na een ochtend van lezen en schrijven. Smith debuteerde in 1964 met zijn historische roman When the Lion Feeds. In totaal verkocht Smith wereldwijd meer dan 140 miljoen boeken.
Bron: NU.nl
 

Sigrid Kingma is de nieuwe Dichter fan Fryslân

Afgelopen vrijdag is bekendgemaakt dat Sigrid Kingma de nieuwe Dichter fan Fryslân (Dichter van Friesland) is geworden. Ze is de opvolger van Nyk de Vries, die in 2019 de prijs won. Op haar website zegt Kingma dat ze in januari met concrete plannen gaat komen om poëzie als kunstvorm bij een breder publiek te krijgen.
Bron: Tzum
 

Boekenbon Literatuurprijs voor de achtste keer op rij door een man gewonnen

Dit jaar won Wessel te Gussinklo de Boekenbon Literatuurprijs 2021. Dit is de achtste keer op rij dat een man deze prijs won. De laatste keer dat een vrouw won was Joke van Leeuwen in 2013. In totaal hebben nog maar drie vrouwen de Boekenbon Literatuurprijs gewonnen deze eeuw.
Bron: Tzum

Claudia de Breij nam prinses Amalia in bescherming bij schrijven boek

16 november kwam het boek AMALIA, de autobiografie van prinses Amalia van Oranje, uit. Het boek is geschreven door Claudia de Breij, die Amalia tijdens het schrijven van dit boek in bescherming nam. “Bij de eerste ontmoeting zei ik al: Ik schrijf geen dingen op waarvan Amalia niet wil dat ze openbaar worden gemaakt.” vertelt De Breij aan het AD.
Bron: AD

Uitgeven