Afbeelding

Beeld Pixabay

Shortlist schrijfwedstrijd ‘De barbiepop’

Uit de longlist van 17 verhalen heeft de jury een nieuwe selectie gemaakt. Onderstaande drie verhalen zijn nog in de race en maken kans om te winnen.

De volgende drie verhalen staan op de shortlist (in willekeurige volgorde) en maken nog kans op de prijzen:

Jakim Kravanja – Barbie
Gino Dekeyzer – De laatste trein komt altijd te vroeg
Iris Groenhout – De rappe desintegratie van de familie Sunshine

De prijsuitreiking en bekendmaking van de winnaar vinden plaats tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Schrijversacademie, op 19 januari in Haarlem. Hiervoor zullen de schrijvers op de shortlist een uitnodiging ontvangen.

Nét niet op de shortlist maar wel een eervolle vermelding op de vierde plek:
Marie Visser – Instagirl

Wat kun je winnen?

Eerste prijs: Opleiding van de Schrijversacademie naar keuze (ter waarde van 2250 euro), publicatie in Alice - het literaire tijdschrift dat deel uitmaakt van Schrijven Magazine.

Tweede prijs: Schrijf/stilte-weekend in Klooster Huissen georganiseerd door Geertje Couwenbergh (ter waarde van 400 euro), publicatie in Alice - het literaire tijdschrift dat deel uitmaakt van Schrijven Magazine.

Derde prijs: Kobo e-reader, publicatie in Alice - het literaire tijdschrift dat deel uitmaakt van Schrijven Magazine.

Verder krijgen alle prijswinnaars een jaarabonnement op Schrijven Magazine (voor zichzelf of om cadeau te doen).

De opdracht

Vrouwonvriendelijkheid staat weer helemaal in het middelpunt van de belangstelling na uitlatingen van Donald Trump en de daarop volgende verbale beschietingen. Schrijf een verhaal, gedicht of essay van maximaal 500 woorden waarin een Barbiepop een rol speelt. De invulling is verder helemaal vrij.