Afbeelding

Schrijven in een schrift

Foto: Negative Space op Pexels

Shortlist Jan Wolkers Prijs bekend, Literair Festival ILFU voegt extra dag toe voor nieuw project

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Saša Stanišić wint Europese Literatuurprijs 2021

Bosnisch-Duitse schrijver Saša Stanišić heeft de Europese Literatuurprijs 2021 gewonnen. Hij kreeg deze voor zijn autobiografische roman Herkomst over zijn vlucht van Bosnië en Herzegovina naar Duitsland in 1992. Annemarie Vlaming, de Nederlandse vertaler van het boek, wordt ook bekroond. 

Bron: Het Parool

Literair Festival ILFU voegt extra festivaldag toe voor nieuw project


Literair festival ILFU voegt een nieuwe festivaldag toe. Hier vindt op zaterdag 25 september de eerste editie van Exploring Stories plaats. Deze dag is speciaal gewijd aan de ‘hete hangijzers’ oftewel actuele thema’s van onze tijd. Onderwerpen zoals ongelijkheid, klimaat, feminisme en de kracht van fictie. Verschillende Nederlandse en buitenlandse schrijvers gaan hierover, zowel live als online, met elkaar en het publiek in gesprek. 

Bron: Cultureelpersbureau.nl

Shortlist Jan Wolkers Prijs is bekend

Afgelopen zondag is de shortlist voor de Jan Wolkers Prijs bekend gemaakt. Er zijn meer dan 130 boeken ingezonden, die tussen 1 juni 2020 en 1 juni 2021 zijn verschenen. Hiervan zijn er nog 5 in de race om deze prijs te winnen. Bekijk hier welke vijf dat zijn.


Bron: De Volkskrant

Gestopte auteur Jan Brouwer mist het schrijven nog steeds

Nederlandse schrijver Jan Brouwer (81) is jaren geleden al gestopt met schrijven, toch mist hij het schrijven iedere dag. Tegenwoordig doet hij niet meer dan ‘suffen’ meldt hij aan de Belgische krant ‘De Standaard’.

Bron: De Standaard

Uitgeven