Afbeelding

Schrijver Hafid Bouazza overleden, Harm Edens schrijft een roman

Foto: Pexels

Schrijver Hafid Bouazza overleden, Harm Edens schrijft een roman

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Schrijver Hafid Bouazza is overleden

Hafid Bouazza, een Marokkaans-Nederlandse schrijver, is donderdag 29 april overleden. Dit meldt zijn uitgeverij Querido op Twitter. De 51-jarige schrijver won in 2004 De Gouden Uil met zijn roman Paravion. Ook haalde hij, met hetzelfde boek, een nominatie voor de AKO Literatuurprijs binnen. Bouazza worstelde al lang met alcohol-, drugs- en medicijnenverslaving. Hij was daarvoor meermalen opgenomen in het ziekenhuis. Of dit ook zijn dood is geworden, is nog onbekend.

Bron: nu.nl/

Harm Edens schrijft roman

Presentator Harm Edens heeft een boek geschreven over zijn jeugd in Groningen en zijn liefde voor het Verenigd Koninkrijk. Het boek Volstrekt onnatuurlijk gedrag zal half juni worden uitgegeven. De televisiemaker schrijft over zijn jeugd in een Gronings gezin waar hij het gevoel had er niet bij te horen. En hoe het Verenigd Koninkrijk hem daarbij hielp. De presentator is vooral bekend van het programma Dit was het nieuws.

Bron:nu.nl/

De vier genomineerden C. Buddingh’-prijs zijn bekend 

Sinds 1988 geeft de Poetry International de C. Buddingh’-prijs weg. De prijs is voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Op 29 april zijn de kanshebbers van dit jaar bekendgemaakt:
Voor als je stuk bent – Schiavone
Alles gesloten – René Smeets
Parkplan – Wout Waanders
Eindig de dag nooit met een vraag – Dorien de Wit
De prijs zal tussen 10 en 13 juni worden uitgereikt.

Bron:.tzum.info/

De boekhandels zijn weer open!

Vanaf woensdag 28 april mochten de boekhandels de deuren weer openen! Op deze dag werden een aantal vestigingen symbolisch geopend door bekende schrijvers, waaronder Ronald Giphart.
“Het voelt als thuis komen,” zegt de schrijver tegen NU.nl.
Na ruim vier maanden gesloten te zijn geweest, kunnen klanten nu eindelijk weer de boeken vasthouden, ruiken en doorbladeren.

Bron:nu.nl/

Uitgeven