Afbeelding

Carry Slee schrijft over ‘nepnieuws’ en George R.R Martin geeft update over volgend Game of Thrones-boek

Foto: Pexels

Carry Slee schrijft over ‘nepnieuws’ en George R.R Martin geeft update over volgend Game of Thrones-boek

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week.


Carry slee schrijft over ‘nepnieuws’

Schrijfster Carry Slee brengt op 19 mei een boek uit over de gevaren van nepnieuws. Met het boek Fake! wil de schrijfster duidelijk maken wat het verspreiden van nepnieuws met iemand kan doen. In het boek wordt Levi beschuldigd van het mishandelen van zijn klasgenoot Emiel. Volgens Levi is dit niet de waarheid. Maar hoe kan hij ervoor zorgen dat anderen hem geloven?
Slee is onder andere bekend van de boeken Afblijven! en Spijt!

Bron: Nu.nl

Sabes en Bisseling neemt geen manuscripten meer aan

Grootste literaire agentschap van Nederland Sabes en Bisseling neemt om dit moment geen manuscripten meer aan. Het bureau ontvangt normaliter tussen de achthonderd en duizend manuscripten per jaar. In deze coronatijd ontvangt het bureau er wel vier tot vijf per uur. Dat is veel meer dan het kantoor aan kan. Eigenaar Sabes staat hier niet om te springen. ‘Mensen weten vaak niet wat literatuur is. Je kan niet zomaar iets opschrijven en denken dat het een boek wordt,’ vertelt hij aan Nu.nl.

Bron: Nu.nl

Harde klap voor ‘Game of Thrones’-fans

Schrijver George R.R. Martin heeft slecht-nieuws voor de fans van Games of Thrones. Op zijn website geeft Martin updates over de ontwikkelingen van het langverwachte boek The Winds of Winter. Maar de laatste update is niet positief. De schrijver geeft namelijk aan flink achter te lopen en moeite te hebben met het inhalen van de schade. Hiermee wekt hij veel frustraties op bij de fans. Echter moet Martin zich ook richten op vele andere projecten. Dus wanneer het boek werkelijk verschijnt is nog de vraag.

Bron: serietotaal.nl

Lale Gül schrok van de invloed van haar boek

Schrijfster Lala Gül had geen idee dat haar boek, Ik ga leven, zoveel invloed kon hebben op anderen.
Gül ontvangt brieven, mails en berichten van mensen die zich herkennen in haar verhaal en haar dankbaar zijn. De schrijfster weet veel mensen te raken.
Eerder werd Gül bedreigd met de dood en moest ze haar ouderlijke huis verlaten na het uitgeven van haar boek.

Bron: Nu.nl

Uitgeven