Afbeelding

Bijna 3 miljoen voor eerste Superman stripboek en Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt

Foto: Pixabay

Bijna 3 miljoen voor eerste Superman stripboek en Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week.


Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt

De 34e Woutertje Pieterse Prijs is voor auteur Benny Lindeleuf en illustrator Ludwig Volbeda. Zij wonnen de prijs met het boek Hele verhalen voor een halve soldaat. Het boek verscheen in oktober 2020 en wordt dus nu bekroond tot mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. De makers ontvangen 15.000 euro. 

Bron: Nu.nl

Superman zorgt voor recordbedrag

Het stripboek waar het personage Superman voor het eerst in werd geïntroduceerd is verkocht voor een recordbedrag. 3,25 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) legde een onbekende koper neer voor het boek. Hiermee bezit de koper per direct het waardevolste stripboek ooit. Het gaat om de Action Comics #1 die in 1938 gepubliceerd werd en voor 10 cent in de winkel lag. Van dit exemplaar bestaan er in totaal maar honderd.

Bron: Nu.nl

Kluun schrijft vervolg op zestien jaar oud boek

Bestseller Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt van Kluun krijgt zestien jaar later een vervolg. Kluun is namelijk hard bezig met het schrijven van het boek Help, ik heb een puber!. Voor zijn nieuwe werk gaat de schrijver in gesprek met psychologen en hoogleraren. Ook zal hij zijn eigen ervaringen delen. Het boek zal in november verschijnen.

Bron: Nu.nl

Dries Roelvink maakt eigen biografie

Zanger Dries Roelvink is druk bezig met het schrijven van zijn eigen biografie. Privéonderwerpen zoals een zangcarrière, zijn liefdesleven en ruzies tussen zijn twee zonen zal Roelvink allemaal aansnijden. Ook mag de affaire-Pach, het ongewenst verspreiden van seksueel getinte beelden, van zijn zoon Dave niet ontbreken. ‘Ik denk niet dat hij dat per se leuk vindt, maar het zal raar zijn als ik dat weg laat,’ zegt Dries tegen Telegraaf. De verwachting is dat het boek in november gepubliceerd zal worden.

Bron: Nu.nl

Uitgeven