Afbeelding

Cover van Rising High.

Schrijven Magazine stappenplan: je boek in eigen beheer

Schrijven Magazine stappenplan: je boek in eigen beheerJe boek écht in eigen beheer uitgeven. Het kan als je zelf vormgeving, drukwerk, marketing en verkoop regelt. Muriël Kleisterlee maakte twee boeken over Bruce Springsteen en verkocht ze met winst. Hoe ze dat deed, lees je in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij onthullen een tipje van de sluier.

‘Vooral bij ons eerste boek vonden we het moeilijk om de oplage te bepalen. We hadden zo’n 1.600 Nederlandse en Vlaamse websitelezers, maar zouden die allemaal een boek willen kopen? Want ze moesten wel eerst betalen, voordat ze hun bestelling thuisgestuurd kregen (in 2004 was webwinkelen nog niet zo ingeburgerd en vertrouwd als het nu is). Daarom besloten we toen het boek zo goed als af was om voorbestellingen op te nemen tegen een korting van 2 euro. Daaruit bleek dat de minimaal door ons gehoopte oplage van 500 stuks te laag was, want we hadden al 600 bestellingen.’

Het hele stappenplan lezen? Neem dan vóór 26 november een (proef)abonnement (klik hier of hier) of koop het in de betere boekhandel (vanaf 6 december verkrijgbaar).

Word nu (proef)abonnee


Bron

www.schrijvenonline.org/magazine/volgendnummer